Spil golf - det er godt for miljøet

Golf er blevet en moderne folkesport, overalt i landet springer nye golfbaner frem, og nu peger ny norsk forskning også på, at banerne er gode for miljøet.

Så er der endnu et argument for at tage køllerne på nakken og komme ud på Greenen. (Foto: Brian Christensen © DR Bornholm)

Golf er blevet mere og mere populært de seneste år og nu kan golf-entusiaster føje endnu en begrundelse i bunken til om, hvorfor det er godt at investere i flere golfbaner.

Golf er godt for miljøet

To professorer fra universitetet for miljø- og biotekvidenskab i Norge har nemlig fundet frem til, at golfbaner er godt for miljøet.

QuickVote: golf

- En golfbane har positive virkninger på miljøet som er hidtil oversete, siger professor i landskabsarkitektur Ole Rømer Sandberg til webportalen forskning.no der offentliggør resultater fra norske forskningsuniversiteter.

Miljøfordelene består ganske vist især af de dele af golfbanen, som ikke bliver brugt til at spille på – og det gælder almindeligvis omkring 50 procent af en bane.

Golfbaner styrker dyrelivet

- Store dele af en golfbane kan fungere som randområder og buffere i naturen. Det er arealer som er vigtige for insekter og andre dyr. Golfbaner bidrager til at sikre biologisk mangfoldighed og kan hjælpe til at bevare sjældne arter, siger professor Gary Fry, der specifikt forsker i golf og miljø.

Og golfbanen kan laves, så det er til fordel for plante- og dyrelivet, siger Ole Rømer Sandberg. Det gælder for eksempel søer på en golfbane.

- Vand på en golfbane kan have en tre-dobbelt effekt: Det kan være en sportslig hindring for spillerne, et æstetisk element og til gode for insekter, frøer og vandliljer, siger Ole Rømer Sandberg.

Europæere er mere miljøbevidste

Flere lande i Europa er ved at få øje på de miljømæssige fordele ved golfbanerne, mens man i USA kan finde på at sprøjtemale dem, så de har den rette grønne farve.

- I Danmark og i England ser vi ofte, at golfbaner er kombineret med naturstier, og i Norge bruges flere baner om vinteren til skiture, siger Ole Rømer Sandberg.

Facebook
Twitter