Spillet om FCK-aktien: 'Det er aldrig et tilfælde, når et købstilbud bliver lækket'

Afvisningen kan være en måde få hævet aktiens pris på, siger økonomikorrespondent Casper Schrøder.

Når kampen om ejerskabet af selskabet bag FC København foregår for åbne døre er det fordi, at nogen ønsker det, siger økonomikorrespondent Casper Schrøder. Her er det FCK-spilleren Denis Vavro under en Europa League-kamp i december 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Storaktionærerne bag Parken Sport & Entertainment kan tjene styrtende summer, hvis de sælger.

Men Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, vil beholde de mere end 40 procent af aktierne, de to aktionærer ejer tilsammen.

Det gjorde Parken Sport & Entertainment onsdag klart i en fondsbørsmeddelelse, hvor købsinteressen også blev bekræftet.

Ifølge DR Nyheders økonomikorrespondent, Casper Schrøder, lægger det pres på storaktionærerne, at købsinteressen nu er offentligt kendt.

- De er selvfølgelig i deres gode ret til at afvise et salg. Men så ender de nok med at skulle komme med en forklaring til andre aktionærer på, hvordan de selv vil få aktiekursen op i nærheden af det, køberne er klar til at betale, siger han og tilføjer:

- Det er svært bare at afvise blankt i bestyrelsen, hvor de begge to sidder.

I dialog om salg

På baggrund af udsagn fra flere unavngivne kilder kunne mediet Insidebusiness tirsdag fortælle, at den udenlandske investeringsfond Fortress, med britiske Redstone Advisory Partners med på sidelinjen, står klar med et bud.

Samtidig har Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der ejer 29 procent af aktierne i Parken Sport & Entertainment, bekræftet at man har været i dialog med Redstone om et eventuelt salg.

Desuden fortalte Parken Sport & Entertainment onsdagdag, at man har fået en anmodning om et møde fra et selskab, "der benævner sig Arena Developments ApS".

Bag Arena Developments ApS står Redstone Sports and Entertainment Ltd, og ifølge CVR-registret er selskabet oprettet i går.

Kamp for åbne døre

Det er ifølge Casper Schrøder sjældent, at en kamp om ejerskab foregår i offentligheden, og det er særligt dramatisk, fordi det hele handler om Danmarks nationalstadion, og en af landets største fodboldklubber.

- De fleste store virksomhedshandler foregår bag lukkede døre, hvor parterne først kommer ud, når der er skrevet under. Hvis det falder på gulvet, så hører man som regel aldrig om det, siger Casper Schrøder. Han mener ikke, det er tilfældigt:

- Når interessen for at købe pludselig bliver lækket, så er det aldrig et tilfælde, men fordi nogen har en interesse i det. Uanset om det er partnerne selv, rådgiverne omkring handlen eller rivaler derude.

Salg kan blive en realitet

LD, der ejer knap en tredjedel af selskabet bag fodboldklubben FC København og Lalandia, har erklæret sig klar til at sælge aktieposten, hvis det rigtige bud kommer.

Og Casper Schrøder mener ikke, det er udelukket, at de to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen ender med at beslutte sig for et salg, selvom de lige nu afviser, at det skulle blive tilfældet.

- Afvisningen kan jo også være en måde at sige, at prisen den skal højere op, før vi gider begynde at forhandle om det, siger DR's økonomikorrespondent.

Facebook
Twitter