To spørgsmål du får til jobsamtalen

Hvad vil de spørge om? Hvad skal jeg svare? Tankerne kører rundt i hovedet inden en jobsamtale. Men her er to spørgsmål, du næsten må sikkerhed må forberede dig på at besvare.

Selvom det kan være svært at forberede sig på alle de spørgsmål, man kan risikere at blive udsat for til en jobsamtale, så er der faktisk to spørgsmål man næsten med sikkerhed, vil blive bedt om at svare på.

Det siger DJØFs chefkonsulent Thomas Graversen. Spørgsmålene er kort og godt: Hvem er du? Og hvorfor skal vi ansætte dig?

QuickVote: samtale

- Du får helt sikkert disse spørgsmål, eller nogle der ligner. Derfor skal du forberede en kort præsentation af dig selv – og hvorfor de skal ansætte dig, siger Thomas Graversen til epn.dk

Hvilke værdier har virksomheden

Han mener, at noget af det allervigste i forbindelse med en jobsamtale er, at sætte sig ind i hvem, det er, man søger job hos. Hvilke værdier virksomheden har, og hvad de gerne vil signalere og stå for.

Men det handler også om at turde være kritisk under samtalen, siger Thomas Graversen.

- Det er vigtigt, at jobbet passer til dig. At opgaverne er de samme, som du regner med, og at chefen er en, du har lyst til at arbejde sammen med. Derfor er det vigtigt, at du tør stille spørgsmål, siger han.

Facebook
Twitter