Stadig lige svært at låne penge i banken

Hverken penge- eller realkreditinstitutterne har ændret deres kreditpolitik siden stramningerne i begyndelsen af 2009, skriver Nationalbanken.

Det er stort set lige så svært for en virksomhed at låne penge i dag, som det blev i starten af 2009, da bankerne strammede op om deres kreditpolitik, skriver Nationalbanken i dag. (© Nationalbanken)

På trods af signaler om et gryende opsving, så er det ikke blevet lettere for erhvervsvirksomheder at låne penge i banken. Det fremgår af Nationalbankens udlånsundersøgelse for andet kvartal.

- Penge- og realkreditinstutterne har samlet set ikke ændret kreditpolitikken over for erhvervsvirkskomheder fra 1. til 2. kvartal. Der har dermed ikke været større ændringer i den overordnede kreditpolitik siden begyndelsen af 2009, hvor institutterne strammede betingelserne for at få lån, skriver Nationalbanken i dag i sin udlånsundersøgelse.

Banken oplyser desuden, at vilkårerne for lån til de små og mellemstore virskomheder følger samme udvikling som for større virksomheder.

Enkelte institutter forventer dog, at øget konkurrence kan få dem til at lempe på kreditpolitiken. Det forventer dog ikke, at der vil ske mærkbare ændringer i det kommende kvartal, fremgår det.

Udlånsundersøgelsen er baseret på en spørgeundersøgelse blandt kreditcheferne i de største danske penge- og realkreditinstitutter.