Staten frifindes for it-koks ved digital tinglysning

Østre Landsret frifinder styrelse for kaos og ventetid.

(Arkivfoto) Koks med den digitale tinglysning gjorde, at boligejere oplevede lange ventetider ved køb og salg. Nu er staten frifundet. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Domstolsstyrelsen er blevet frifundet i en sag om digital tinglysning. Det har Østre Landsret mandag afgjort.

Foreningen Gruppesøgsmål.nu havde lagt sag an mod styrelsen, fordi mange - både borgere og virksomheder - oplevede lang sagsbehandling og kaos.

Det skete, efter at tinglysningen i 2009-2010 overgik fra at blive behandlet på papir til digital behandling. I første omgang virkede systemet ikke, og op mod 50.000 bolighandlende kunne som konsekvens ikke tinglyse deres handler.

Nedbrud førte til tab

Det førte ifølge Danske Boligadvokater til økonomiske tab for en del af de bolighandlende. De kunne hverken handle eller få hjælp, mens der var nedbrud i systemet.

Boligkøberne og -sælgerne mistede samlet op mod en halv milliard kroner, påstod advokaterne i sagen ifølge Danske Boligadvokater. Derfor gik 500 borgere sammen i et gruppesøgsmål mod styrelsen.

De ville have erstatning.

Men it-kokset kan den statslige institution Domstolsstyrelsen ikke stilles retligt til ansvar for, har landsretten mandag bestemt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk