Stein Bagger skal syv år i fængsel

Så faldt dommen over Stein Bagger, der har erkendt sig skyldig i samtlige 61 forhold. Han skal nu syv år i fængsel.

(© Scanpix)

Så faldt dommen over Stein Bagger, der har erkendt sig skyldig i samtlige 61 forhold. Han skal nu 7 år i fængsel. Han har taget betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Stein Bagger ankom lidt i seks til retten, hvor han ventede på sin dom. Han er iført mørkt jakkesæt - i dag uden nålestrib, en lyseblå åbenstående skjorte og lyse sko.

Svindel for 831 millioner

Han sad sammen med sin kone Anette Uttenthal, med hænderne foldede og så tænksom og let bekymret ud inden dommen faldt.

Dommen over Stein Bagger faldt efter tre heftige dage i Lyngby ret, hvor Stein Bagger har tilstået svindel for 831 millioner kroner. Tilståelserne er nærmest faldet på samlebånd, og tit hurtigere end anklageren Per Justesen kunne oplæse de 61 forhold.

Anklageren krævede en dom på mellem 8 og 12 års fængsel. Det skyldtes, at han har ønsket en paragraf i anvendelse, som lægger halvtreds procent oven i straffen, og straframmen går til 8 års fængsel.

Anklageren krævede en historisk hård dom, fordi Stein Baggers svindel har været så omfattende.

Punktum i sagen

Forsvaret krævede til gengæld, at Stein Bagger fik rabat på sin straf på grund af sin store hjælp til bagmandspolitiet med opklaringen af sagen. Forsvarer Lars Kjeldsen mente, at 6 års fængsel ville være en rimelig straf.

Med dagens dom placerer Stein Bagger sig i en lang række af personer, der er dømt for økonomisk kriminalitet.

Til sammenligning blev advokat Poul Fischer i 2004 dømt for selskabstømning og fik 7 års fængsel, byggematador Kurt Thorsen fik i 2002 6 års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk, mens finansmanden Klaus Riskær Pedersen sidste år fik 6 år for bedrageri og mandatsvig.