Stemte på sig selv 3.000 gange: Nu mister han jobbet

Flemming Strøm er fratrådt som vicedirektør i KAB efter sag om stemmemisbrug.

Flemming Strøm forlader jobbet i KAB og flere bestyrelser efter anklager om stemmemisbrug. (© KAB pressefoto)

Efter det er kommet frem, at Flemming Strøm brugte sit job i KAB til at komme ind i elselskabet Radius bestyrelse, fratræder han nu sin stilling.

Strøm brugte målernumre fra 3.000 elmålere i bygninger, som administreres af KAB, til at sikre sig stemmer ved forbrugervalget til bestyrelsen.

Nu har hans egen bestyrelse kigget nærmere på forløbet og konkluderet, at fremgangsmåden ikke var acceptabel.

- KAB’s bestyrelse har nu haft lejlighed til at drøfte det samlede forløb omkring valget til Radius. På den baggrund har bestyrelsen indgået aftale med Flemming Strøm om, at han fratræder som viceadministrerende direktør. Vi har samtidig aftalt, at Flemming Strøm trækker sig fra formandsposten i Bolind A/S og som repræsentant i Forenet Kredit, skriver John Olsen, formand for KAB’s bestyrelse, i en pressemeddelelse.

Da sagen kom frem i første omgang i forrige uge bakkede John Olsen ellers op om Flemming Strøms brug af de 3.000 stemmer, men nu er konklusionen altså en anden.

Nedsætter taskforce

Allerede sidste uge trak Flemming Strøm sig fra bestyrelsespladsen i Radius, efter der havde været kritik af finten med at bruge målernumre.

Nu trækker han sig så også fra bestyrelsen i boligorganisationernes indkøbsforening Bolind og fra realkredit-ejeren Forenet Kredit.

I KAB har sagen fået ledelsen til at nedsætte en taskforce for at lave mere klare retningslinjer for, hvordan KAB-folk må agere, hvis de for eksempel vil ind i en bestyrelse.

- Det er en meget vigtig del af vores virke og noget, boligorganisationerne efterspørger. Derfor vil vi nu gennemgå de enkelte tillidsposter og opstille nogle meget klare retningslinjer for, hvem der kan vælges til hvad og af hvem, skriver John Olsen.

Taskforcens anbefalinger skal være klar til KAB's repræsentantskabsmøde i maj.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk