Stewardessernes forkæmper dropper SAS

Han har været en markant formand for kabinepersonalet i SAS gennem den hårdeste periode i luftfartens historie. Nu stopper Verner Lundtoft i SAS.

Verner Lundtoft efter 32 års tjeneste i SAS. - En hård periode, siger han om de mange nedskæringer i koncernen. (© Scanpix)

Verner Lundtoft har været en markant stemme i offentligheden, hvor han har kæmpet for stewardesserne i SAS gennem den værste krise i selskabets historie.

Men nu har kabinepersonalets formand fået nok og siger farvel til både formandsposten og SAS, skriver netavisen Take Off.

Slidt

- De år, jeg har haft i ledelsen af CAU, har nok ikke været de letteste år for foreningen eller for den branche, som vi som kabinepersonale er ansat i, siger Verner Lundtoft og fortsætter:

- Der har igen og igen været ført urimeligt hårde, lange og opslidende forhandlinger, og vi har måttet acceptere nedskæring på nedskæring, skriver Verner Lundtoft i et afskedsbrev.

Presset

Blandt andet har det danske kabinepersonale måtte gå med til en lønnedgang på otte procent.

- Vi har som faggruppe været presset fra alle sider, og det har krævet mere end almindeligt meget hår på brystet at modstå presset, skriver Lundtoft.

Han stopper af egen fri vilje den 1. juni i år efter 32 års tjeneste i SAS og 15 års tjeneste i CAU, heraf otte år som formand.

Facebook
Twitter