Stikprøve får Skat til at tjekke 600 på metrobyggeri

En stikprøve blandt ansatte på Københavns metrobyggeri har afsløret snyd hos hver sjette. Derfor bliver 600 ansatte nu undersøgt.

En stikprøve har afsløret omfattende fejl i selvangivelserne for ansatte på Københavns metrobyggeri, og nu skal næsten 600 ansatte undersøges (arkivfoto). (Foto: © DR, DR)

Skat har indledt en omfattende undersøgelse af 600 ansatte på Københavns metrobyggeri - det svarer til næsten hver anden, skriver Politiken.

Det sker efter at en stikprøve viste, at kun hver sjette medarbejder havde betalt hele sin skat for 2013. I alt var der tale om manglende personskat på 1,3 millioner kroner, omtrent 16.000 kroner per person.

Stikprøven afslørede også andre skattefejl for tre millioner kroner.

Systematisk skatteunddragelse Oplysningerne er kommet frem i en aktindsigt, som Fagbladet 3F har fået hos Skat, og det vækker opsigt hos både politikere og eksperter, skriver avisen.

En af landets førende skatteadvokater, Torben Bagge, siger, at den høje fejlprocent tyder på, at der kan være tale om systematisk skatteunddragelse blandt de firmaer, der bygger metroen, især fordi mange af firmaerne bruger udenlandsk arbejdskraft.

- Man kan ikke frigøre sig fra den tanke, at det muligvis er noget, virksomhederne bevidst har spekuleret i for at gøre deres nettoudgifter mindre. Arbejderne fra udlandet kan jo ikke forventes at gennemskue reglerne, så det er virksomhedernes ansvar, siger han til Politiken.

Minister er 'skideærgerlig'

Skatteminister Benny Engelbrecht er enig. Hans første reaktion på tallene er, at det ligner omfattende social dumping.

- Jeg bliver skideærgerlig, hver gang jeg hører om social dumping, og ikke mindst når det finder sted i et statsligt projekt. Det er konkurrenceundergravende for alle de mange virksomheder, der følger reglerne, siger han.

Han håber ikke, at der er tale om systematisk snyd, og han glæder sig over, Skats intelligente stikprøvekontrol virker.

Hovedentreprenør har indskærpet regler

Metroprojektet er landets største byggeri og ventes at koste mere end 22 milliarder kroner. Bag projektet står Metroselskabet, der ejes af staten, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

Metroselskabet har udvalgt det italienske selskab CMT til hovedentreprenør, og CMT har igen hyret omkring 250 underleverandører.

Hos hovedentreprenøren CMT siger kommunikationschef Jens Munch, at alle underentreprenører og leverandører har fået indskærpet, at de skal følge dansk lov.

/ritzau/