Stop for medarbejderaktier i Nordea

En ny skattelov sætter en stopper for, at Nordea kan give sine danske ansatte medarbejderaktier. Dermed må de danske Nordea-ansatte vinke farvel til aktier for 10.000 kroner om året.

Nordea har siden 1999 givet sine danske medarbejdere medarbejderaktier. Men det sætter en ny skattelov nu en stopper for. (Foto: DR © DR)

En ny skattelov, som efter al sandsynlighed bliver vedtaget i morgen, betyder, at Nordea må droppe at give sine ansatte medarbejderaktier.

Siden 1999 har Nordea ellers givet sine 8.000 danske ansatte aktier for omkring 10.000 kroner om året. Og det ville banken gerne blive ved med.

Ingen eller alle skal have

Men Nordea er i gang med at omdanne sig selv til et europæisk selskab, hvor de danske aktiviteter ikke længere ligger i aktieselskabet Nordea Bank Danmark, men i stedet i den nye europæiske struktur. Og det betyder, at de nye danske skatteregler vil tvinge banken til enten ikke at dele medarbejderaktier ud - eller gøre det til alle 30.000 ansatte i banken i Norden.

- Det er trist. Men hvis ikke reglerne bliver justeret, er vi nødt til at stoppe for medarbejderaktier i Danmark. Vi må så overveje, om der er andre alternativer, som kan øge incitamenterne for vores danske medarbejdere, siger Niels Gregers Hansen, personalechef i Nordea til dagbladet Børsen.

Facebook
Twitter