Stor forskel på gebyrer

Kunder i Vestjysk Bank, Lån & Spar Bank og Nykredit Bank betaler mest i gebyrer, viser en oversigt over gebyrer hos de 25 største banker på pengepriser.dk Især stiftelsesgebyrerne er dyre.

Flere tusinde kroners forskel i bankernes gebyrer. Sådan ser virkeligheden ud i de 25 største banker, der har opgivet deres gebyrer på pengepriser.dk.

Der er gigantiske forskelle på de gebyrer, som danske bankkunder betaler. Det skriver Ekstra Bladet efter en systematisk gennemgang af gebyrer hos de 25 største banker på pengepriser.dk.

Ifølge hjemmesiden, der drives af bankernes brancheorganisation Finansrådet, er det kunderne hos Vestjysk Bank, Lån & Spar Bank og Nykredit Bank som opkræves de største gebyrer.

Hos disse tre banker skal en børnefamilie med ejerbolig betale mellem 7020 og 8469 kroner i gebyr, mens den samme familie slipper med 603 kroner hos Roskilde Bank.

Ren spekulation

Så store forskelle er ren spekulation fra bankernes side, mener økonom hos Forbrugerrådet Troels Holmberg.

- Ekstra Bladets udregninger bekræfter, at man virkelig skal holde øje med gebyrerne. Bankerne er med til at øge denne forvirring, fordi de lægger en stor indtjening på gebyrer, som er umulige at gennemskue, siger han.

Ifølge bankeksperten Elisabeth Arendt fra konsulentfirmaet Mybanker.dk er det især de store stiftelsesgebyrer, som er problematiske.

Hængt ud som gebyrgrib

- Kunden har jo betalt bankens indtjening allerede ved lånets oprettelse. Bagefter kan banken reelt være ligeglad med, om kunden skifter bank, forklarer hun.

Det bekræfter bankdirektør Frank Kristensen fra Vestjysk Bank, som dog føler sig uretfærdigt hængt ud som gebyr-grib.

- Vi bliver straffet, fordi vi er helt ærlige med de gebyrer, vi oplyser på pengepriser.dk. Mange af de andre banker lægger nogle forudsætninger ind, som ikke alle kunder kan få i den virkelige verden. Så jeg vil godt advare kunderne mod at tage priserne på pengepriser.dk for pålydende, siger han.

Facebook
Twitter