Stor juleslutspurt: Danskerne strømmede til internetbutikkerne

Internetbutikkerne nød godt af decembers coronarestriktioner, viser tal fra Nets.

Kender du det, at du endnu ikke har købt alle dine gaver, selvom kalenderen siger enten én eller to dage til den 24. december?

Hvert år betyder det et stort tryk på blandt andet de største detailbutikker og storcentre helt op til jul.

Men i år er ikke som alle andre. Storcentrene og detailbutikker på over 5.000 kvadratmeter blev tvangslukket fra den 17. december - ligesom mange danskere givetvis har været lidt mere varsomme med at købe ind i fysiske butikker med faren for at blive coronasmittet.

Derfor er store dele af julehandlen flyttet over på nettet, viser nye tal fra Nets, der har set på antallet af dankorttransaktioner hos de 100 største webshops inden for detailbranchen.

Og her viser sig et tydeligt billede. De danske forbrugere har svinget det virtuelle dankort langt mere end sidste år.

Både den 17. december og 23. december var antallet af transaktioner mere end firedoblet sammenlignet med sidste år.

Det billede viser sig i nærmest hele december, viser tallene fra Nets, der går til og med 24. december.

- Det tyder på, at rigtig mange danskere manglede de sidste gaver og flæskesteg og formentlig har betalt online, for så enten at få varerne leveret på samme dag eller hente det selv i butikkerne. Det samlede onlinesalg i december hos vores 100 største webshops ligger 87% over sidste år, siger Tanja Oda Sørensen, der er marketing manager i Nets, i en kommentar.

Ekspert: Julehandlen kan sætte rekord trods corona

Tidligere i december var både Post Nord, GLS og Bring ude at bekræfte, at de i år bringer rekordmange pakker ud.

- Vi har slået alle pakkerekorder. Vi har 40 procent flere pakker end sidste år. Alene i den her uge har vi haft over en million pakker mere, end vi plejer i den her periode, så vi er tæt på vores kapacitetsgrænse. Derfor er der også længere leveringstid end normalt, sagde Stine Sander, der er chef for pakker og kommunikation i PostNord Danmark, 17. december.

Bruno Christensen har arbejdet med dansk detailhandel i mere end 50 år.

Ekspert i dansk detailhandel of direktør i selskabet Detailhandels Promotion Bruno Christensen fortæller, at alt tyder på, at danskerne har lyttet til rådene fra coronaeksperterne om at undgå det værste juletrængsel, når de sidste gaver skulle købes ind.

Men selv om vi har undgået de fysiske butikker, kan julehandlen meget vel ende med at sætte rekord, vurderer eksperten.

- Vi har opsparet et behov for at købe ting. Min forventning er, at juleforbruget bliver rekordhøjt, når man lægger handlen på nettet og i de fysiske butikker sammen, sagde Bruno Christensen 23. december til DR.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter