Storaktionær bekræfter udenlandsk interesse for Parken

Parkens storaktionær Lønmodtagernes Dyrtidsfond bekræfter interesse fra kapitalfonden Redstone.

Lønmodtagerenes Dyrtidsfond, der ejer 29 procent af selskabet bag FC København, bekræfter ifølge Børsen interessen fra kapitalfonden Redstone. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Aktierne strøg i vejret, da erhvervsmediet Inside Business fra morgenstunden fortalte, at en gruppe udenlandske investorer er varme på Parken Sport & Entertainment.

Senere bekræftede Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der ejer 29 procent af selskabet bag FC København og Lalandia, at man er i dialog med den britiske kapitalfond Redstone om et eventuelt salg, skriver Børsen.

Parken Sport & Entertainment selv afviser, at bestyrelsen er blevet præsenteret for et købstilbud.

At det danske selskab er i søgelyset hos udenlandske købmænd kan der være flere grunde til, mener fodboldøkonom og partner hos revisionsfirmaet Deloitte, Jesper Jørgensen.

- Hvis en investor gerne vil ind i sportens verden, så er FCK en relativt billig genvej til et vist niveau. Klubben spiller europæisk fodbold næsten hvert år og er i stand til at udvikle spillere, der kan sælges til og præstere for storklubber, siger Jesper Jørgensen.

Medie: Vil splitte selskab op

Ifølge Inside Business vil de udenlandske investorer splitte selskabet op og blandt andet sælge Lalandia fra for alene at satse på fodbolddelen. Men fodbold alene er fortsat en usikker investering, forklarer fodboldøkonomen.

- Man lever og dør med de sportslige resultater. Det er ikke blevet mere sikkert at drive fodboldforretning. Men FC København har i løbet af de seneste 10-15 år fået opbygget en talentudvikling, der er lysår foran visse engelske klubbers. Det, kombineret med at de spiller i Europa stort set hvert år, samtidig med at de kan sælge spillere, kan gøre dem til en attraktiv investering, siger Jesper Jørgensen fra Deloitte.

Flere udenlandske opkøb i Danmark

For DR Sportens fodboldekspert Andreas Kraul er den udenlandske interesse ikke overraskende. Den kommer i kølvandet på udenlandske investorer, der har gjort deres indtog i klubber som FC Midtjylland, FC Nordsjælland og Vejle.

- Derfor er det ikke overraskende, at nogen nu interesserer sig for FCK, der vel er blandt Skandinaviens største fodbold-brands. Det kan der ligge flere forretningsmæssige kalkuler bag, der ikke i første omgang handler om at tjene styrtende med penge fra dag et, siger Andreas Kraul.

Kan betyde vigtig viden for FCK

Hvis en kapitalfond kaster sig over Parken Sport & Entertainment, bliver de nødt til at investere i forretningen, konstaterer Jesper Jørgensen.

- Hvis de skal have noget ud af det, skal de gå aktivt ind og bidrage til en positiv udvikling. De kan ikke bare læne sig tilbage og vente på overskuddet. For Parken kan det betyde, at man får adgang til viden om, hvordan man driver sportsforretning i England og USA. Det er viden, som man ikke bare kan købe sig til, siger sportsøkonom Jesper Jørgensen.