Storaktionær klar til at sælge FCK

FC København er Danmarks største fodboldklub. Men FCK har også Danmarks største gæld på cirka 1,5 milliard kroner. Nu kan den blive solgt.

Storaktionær er klar til at sælge fodboldklubben FCK. (Foto: Esben Salling © Scanpix)

Klubben er Danmarksmester og har vundet syv ud af de seneste 10 mesterskaber. Læg hertil europæisk succes og en enkelt deltagelse i Champions League, hvor selveste Manchester United blev besejret 1-0 på hjemmebanen i Parken.

Men nu er det ikke længere sikkert, at FCK vil bestå.

Efter i årevis at have leveret regnskaber, som var i en klasse for sig selv i forhold til øvrige danske topklubber, har investeringer op til finanskrisen efterladt FCK med en gæld på ikke mindre end 1,5 milliarder kroner.

Og det kan blive FCK's endeligt. I hvert fald hvis det står til en af hovedaktionærerne.

Nye toner

For blot få uger siden forsikrede Parken-formand Lars Johansen ellers bekymrede aktionærer om, at der overhovedet ikke var nogen planer om at sælge selskabets fodboldflagskib, FC København, som ifølge ham er en livsvigtig del af koncernen.

Storaktionær og bestyrelsesmedlem Karl Peter Korsgaard Sørensen ser dog ingen hindring i at sælge klubben. Det skriver Berlingske Business.`

Intet helligt

Ifølge den jyske rigmand, der ejer over 15 procent af underholdningskoncernens aktier, er der ingen af det underskudsgivende firmas forretninger, der er hellige i jagten på at forbedre bundlinjen.

- Ingen virksomheder er statiske, og det gælder også Parken, hvor der ikke er noget, der er fredet. Så er det lige meget, om man så producerer aviser eller spiller fodbold. Man er nødt til at være levende i forhold til, hvad der ellers sker ude i den store verden, siger Karl Peter Korsgaard Sørensen, der købte de mange Parken-aktier, da ejendomsspekulanten Steen Vela kom i økonomisk uføre sidste forår.

Den jyske fabrikant understreger dog over for Berlingske Business, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen konkrete planer om at sælge FC København.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk