Store penge at spare ved at skifte bank

Ved at skifte bank sparede Helle Brockstedt Burer 17.000 kroner om året efter skat.

Ved at skifte fra Danske Bank til Arbejdernes Landsbank kunne Helle Brockstedt Burer spare 17.000 kroner skattefrit om året. (© DR Update)

Stort set ingen danskere skifter bank, selv om det kan være en rigtig god forretning.

Det kan Helle Brockstedt Burer skrive under på. Hun er en helt almindelig bankkunde med et lån på 800.000 kroner. Men ved at skifte bank har hun sparet 700.000 kroner.

- Det, synes jeg, er rigtig mange penge, siger Helle Brockstedt Burer.

Halvdelen af afdraget er barberet af

Oprindeligt optog hun et boliglån på 800.000 kroner i Danske Bank. Nu har hun skiftet til Arbejdernes Landsbank, og på den måde har hun barberet halvdelen af sit afdrag.

- Med det hele betaler vi i Arbejdernes Landsbank lånet to gange tilbage. I Danske Bank ville vi betale lånet tre gange tilbage. På årsbasis sparer vi næsten 17.000 kroner efter skat - lige ned i foret, siger Helle Brockstedt Burer.

Samme gode handel kunne mange andre bankkunder få, hvis de undersøgte markedet. Men det sker kun sjældent, fortæller John Norden fra Mybanker, som sammenligner bankpriser.

Trofaste bankkunder

- Danskerne er meget trofaste overfor deres banker. Vi tror, at det er besværligt. Når vi ikke flytter, har pengeinstitutterne rig mulighed for at sætte renten i vejret uden at miste kunder, siger Helle Brockstedt Burer.

Der er ekstra god grund til at se sig omkring efter en bedre bank-deal i øjeblikket. Selv om Nationalbankens rente er historisk lav, fortsætter nogle banker nemlig med at hæve den rente, kunderne skal betale.

Men altså ikke længere for Helle Brockstedt Burer: - Jeg er rigtig, rigtig glad for, at jeg har gjort det nu. Men jeg ærgrer mig over, at vi har gået og betalt for meget i så mange år til den gamle rente, siger hun.

Se hele indslaget Ned med renten i magasinet Penge DR1 kl. 21.55.