Store virksomheder går imod afskaffelse af grøn elafgift

Både Novozymes og Grundfos støtter afgiften, som regeringen har planer om at sløjfe.

Novozymes' direktør mener, at afgiften gør virksomhederne mere effektive. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Mens mange af landets energitunge virksomheder jubler over udsigten til at spare millioner på elregningen, vender et par af Danmarks største industrivirksomheder sig mod regeringens plan om helt at afskaffe den grønne elafgift, PSO-afgiften.

Det skriver Politiken.

- Den slags afgifter tvinger dansk erhvervsliv - os alle sammen - til at blive mere energieffektive. Jeg tror fuldt og fast på, at det på den lange bane faktisk øger vores konkurrenceevne, siger administrerende direktør i Novozymes, Peder Holk Nielsen.

Også pumpevirksomheden Grundfos støtter afgiften, som går til at sikre en miljøvenlig elproduktion.

Den nuværende PSO-afgift er blevet underkendt af EU, og regeringen lægger i sin 2025-plan op til at afskaffe PSO-afgiften.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) vil dog ifølge Politiken ikke ændre holdning, selv om to af Danmarks store virksomheder går imod afgiften.

- Vi er meget belastet af energiafgifter – i særdeleshed vores erhvervsliv, men også vores husholdninger. Der er ingen tvivl om, at PSO-afgiften koster arbejdspladser. Der er virksomheder, som er pressede, og virksomheder, som vælger at flytte produktion ud af landet, fordi udgifterne til energi er for store, og her spiller PSO’en en afgørende rolle«, siger Lars Christian Lilleholt til avisen.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk