Storinvestor i AaB: Heldigvis har man to hjernehalvdele

Da AaB for to år siden var på fallittens rand, skød Jakob Møller Knudsen et millionbeløb i klubben.

Direktør i Cubic, Jakob Møller Knudsen, har investeret et millionbeløb AaB, efter klubben var i dyb krise for et par år siden.

Mens spillerne præsterede på banen og var godt i gang med at hive danmarksmesterskabet hjem til Aalborg, var der krise i den stolte, nordjyske fodboldklub.

Egenkapitalen var negativ, og klubben var tæt på et kollaps.

Lige indtil lokale erhvervsfolk samlede sig om en markant kapitalindsprøjtning på 73 millioner kroner.

Én af indskyderne var den nordjyske forretningsmand Jakob Møller Knudsen, der er direktør for den verdensomspændende moduludviklervirksomhed Cubic, der har hovedsæde i Brønderslev.

- AaB havde i 2014 brug for ny kapital, og jeg syntes, det var rigtig vigtigt, at man i Nordjylland har et superligahold, og det følte jeg også, man var nødt til at støtte op om økonomisk, siger Jakob Møller Knudsen.

Gør det med den anden hjernehalvdel

Jakob Møller Knudsen smed selv 'et millionbeløb' i AaB i forbindelse med kapitaludvidelsen. Også selv om klubben har vist sig historisk dårlig til at skabe økonomiske resultater.

Men investeringen i AaB handler ikke om afkast. Den handler om at have en klub i den bedste række i Aalborg, fortæller Jakob Møller Knudsen:

- Heldigvis har man to hjernehalvdele, og en gang imellem må man også lave en investering med den hjernehalvdel, man ikke normalt bruger til at investere med. Og det var også den, jeg brugte til at investere i AaB.

- AaB er jo et samlingspunkt. Fodbold kan en hel masse med en passion, som er svær at finde i andre industrier. Fodbold samler folk. Hvis ikke man tror på det, så skulle man møde op i bymidten i Aalborg, når vi har vundet et mesterskab. Så kan man virkelig se, at det er noget, der rører en hel masse mennesker, siger Jakob Møller Knudsen.

Siden 1998 har AaB hentet knap 400 millioner kroner fra eksterne investorer. Først og fremmest til at lukke hullerne i regnskabet.

Næstefter Brøndby og FCK er AaB den klub i Danmark, der har rejst flest penge gennem eksterne investorer. Primært til at lukke hullerne i regnskabet.