Stormrådet åbner pengekassen: Nordfyn ramt af stormflod

Det er stormflod, der har ramt de nordlige dele af Fyn, siger Stormrådet. Så nu kan ramte borgere søge erstatning.

Oversvømmelse på lystbådehavnen i Horsens onsdag den 2. januar 2019.. Foto: Morten Pape. Stormrådet har endnu ikke taget stilling til skader her i det østjyske. Men foreløbig har rådet erklæret stormflod fra Bogense til Kerteminde. (Foto: Morten Pape © Scanpix)

Stormrådet fastslår nu, at det er stormflod, der har har ramt Nordfyn i morges og her til formiddag.

- Vi har afgjort, at der er erklæret stormflod fra Bogense og over til Kerteminde inklusive Odense Fjord, siger Mogens Hansen, sekretariatschef i Stormrådet.

Det betyder, at berørte borgere på Nordfyn nu kan søge erstatning for skader på bygninger og såkaldt løsøre.

- De skal anmelde eventuelle skader til deres forsikringsselskab. Det kan de gøre ved at gå ind på Stormrådets hjemmeside og anmelde skaden der, siger han.

Det er ikke dit eget forsikringsselskab, der dækker skader som følge af oversvømmelser fra fjorde, hav og søer. Det er Stormrådet, som er nedsat af staten. Alligevel skal anmeldelsen ske via dit eget forsikringsselskab, som også kan hjælpe dig med kontakten til Stormrådet.

Fulde overblik kommer først torsdag

Tidligere i år vedtog Folketinget en lov, der giver boligejere bedre vilkår, når de bliver ramt af stormflod og oversvømmelse. Blandet andet har boligejere fået mulighed for at få erstattet ødelagte ting, såkaldt løsøre, der bliver ødelagt af vand i en oversvømmet kælder.

Stormflod er ifølge Stormrådet defineret som oversvømmelse, hvor vandstanden i havet, fjorde eller søer er så høj, at det statistisk set kun sker hvert tyvende år.

Stormrådet forventer først at have det fulde billede for hele Danmark i morgen torsdag.

- Vi regner med, at vi i løbet af natten får de sidste meldinger for resten af landet, så vi i morgen formiddag kan færdigbehandle det. Så vil vi også kunne udtale os om Sjælland, Sydhavsøerne, det fynske øhav og den jyske østkyst.