Stort flyselskab vil erklære sig konkurs

Selskabet Primera Air, der flyver fra bl.a. Københavns Lufthavn, vil erklære sig konkurs.

(ARKIV) Primera Air flyver fra flere danske lufthavne. (Foto: SCHÜTZE RENÉ © Scanpix)

I en meddelelse på selskabets hjemmeside, meddeler flyselskabet Primera Air, at man fra midnat indstiller al aktivitet.

- Det er en trist dag for alle vores ansatte og passagerer. Selskabet har i den sidste måned arbejdet utrætteligt for at sikre langtidsfinansiering. Da det ikke er lykkedes os at nå til enighed med vores bank om en overgangsordning, ser vi ingen anden mulighed end at erklære os konkurs, hedder det i meddelelsen.

Fra Danmark flyver lavprisselskabet til flere destinationer i Spanien, Portugal og Grækenland. Selskabet har således fem afgange fra Københavns Lufthavn og fire afgange fra Billund i morgen.

Forsinkede og rustede fly

I meddelelsen fra bestyrelsen oplyser Primera Air, at det er flere forhold over de seneste to år, der har ødelagt økonomien. Et fly er nærmest rustet væk, og udgifterne til renovering har kostet næsten 10 millioner euro.

Samtidig har der været forsinkelser på leveringen af nye Airbus 321-fly, som har betydet, at selskabet har måtte leje erstatningsfly og betale ekstraomkostninger til i alt 20 millioner euro.

Blandt andre benytter de danske rejseselskaber Apollo og Bravo Tours sig af Primera Air.

Ifølge mediet Check-in.dk er Bravo Tours i familie med Primera Air, men selskabet forventer ikke, at det kommer til at påvirke deres kunder.

- Vi har haft rygterne kørende og har endnu ikke modtaget noget officielt. Vi forventer under alle omstændigheder, at vi kan levere varen over for vores kunder, siger administrerende direktør Peder Hornshøj til Check-in.dk.

Primera Air havde sidste år 278.794 passagerer i Københavns Lufthavn.