Studerende bakker op om CBS' kolde skulder til Danske Bank

Klogt og modigt, lyder reaktionen på uddannelsesinstitutionens stop for alle fremtidige samarbejder med banken.

Danske Banks hvidvasksag er et emne, der optager de studerende på Copenhagen Business School, fortæller studenterforeningens formand, Jeppe Ask Tofteskov. (© DR Nyheder)

Det er fornuftigt at trykke på pauseknappen i forhold til fremtidige samarbejder med Danske Bank.

Sådan lyder reaktionen blandt de studerende på Copenhagen Business School, hvor ledelsen nu indfører et stop for fremtidige parløb med Danmarks største bank.

- Jeg synes, det er en god ide at overveje samarbejdet med banken og stille krav til, hvad der skal til for at genoptage det. Men samtidig synes jeg også, det er fornuftigt, at man ikke sender Danske Bank helt ud i kulden, siger formand for CBS Students Jeppe Ask Tofteskov.

Danske Banks ansvar optager de studerende

CBS' rektor, Per Holten-Andersen, har i dag udtalt, at der ikke er tvivl om, at bankens topledelse har svigtet sit ledelsesansvar, sine medarbejdere og det danske samfund.

Det sker med henvisning til konklusionerne i Danske Banks interne undersøgelse af hvidvasksagen, der viser, at banken ikke førte den nødvendige kontrol med transaktioner for 1.500 milliarder kroner via den estiske filial.

Studenterforeningens formand, Jeppe Ask Tofteskov, fortæller, at hvidvasksagen er genstand for faglige drøftelser blandt de studerende på CBS, der ligger på Frederiksberg i København.

- Det er jo en skole, der arbejder meget med banker. Så der har været meget snak om, hvordan det er foregået. Og så har der været snak om, hvad det er for et ledelsesansvar, som ledelsen i Danmark har haft i forhold til den estiske filial, fortæller han.

Studerende: CBS sender det rigtige signal

Ledelsen på CBS har begrundet sin beslutning med, at Danske Bank ikke lever op til et være et forbillede for de studerende.

Det er en vurdering, der rammer plet, mener Agnete Hald Knudstrup, der læser erhvervsøkonomi og psykologi (HA psyk.) på CBS.

- Jeg synes, det er et godt signal at sende til os studerende, at man tager afstand fra snyd, og at man ønsker, at det, vi går ud og gør, når vi er færdige, skal være ordentligt, siger hun.

CBS er juridisk forpligtet til at fortsætte de nuværende samarbejder. Men indtil en ny ledelse i Danske Bank har genskabt tilliden, bliver der ikke etableret nye forbindelser.

Christian Skytt, der læser almen erhvervsøkonomi på 1. semester, synes, det er klogt, at CBS nu holder Danske Bank ud i strakt arm.

- Det er fedt at vide, at CBS er stor nok som institution til at trække sig fra at samarbejde med Danske Bank og har andre store samarbejdspartnere at trække på i stedet for, siger han.