Styrelse advarer: Salmonella-holdigt svinekød kan give feber og opkast

Svinekæber solgt i Irma, Kvickly og Brugsen skal kasseres eller leveres tilbage, skriver Fødevarestyrelsen.

Virksomheden Hilton Foods A/S har valgt at tilbagekalde svinekæber, fordi der er fundet højt indhold af salmonella i kødet. Arkivfoto. (Foto: Gitte Kjærbøl © Scanpix)

Har du købt svinekæber af mærket ”Slagterens Simremad”, så skal kødet i skraldespanden eller retur til butikken.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en advarsel på sin hjemmeside, efter at virksomheden Hilton Foods A/S har valgt at tilbagekalde produktet.

Svinekæberne har nemlig et alt for højt indhold af salmonella, viser analyser af kødet.

- Hvis kødet mod forventning ikke varmebehandles/gennemsteges, kan der opstå salmonella-infektion, skriver Fødevarestyrelsen.

Kan ligge i fryseren

Kødet er pakket 5. december og 6. december og kan holde sig til henholdsvis 12. og 13. december, fremgår det på pakningen.

Dermed er sidste salgsdato for længst overskredet for kødet. Men forbrugere kan have lagt kødet i fryseren derhjemme, skriver Fødevarestyrelsen.

Det er butikker hos Irma, Kvickly, Super Brugsen, Dagli' Brugsen og Lokal Brugsen, der har solgt svinekæberne.

Har man stadig kæberne liggende i køleskabet eller på frost, kan de leveres tilbage til den butik, de er købt i.

Hvis man spiser kødet og ikke gennemsteger det, er der risiko for at blive syg af kødet, lyder advarslen.

- Symptomer er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast, skriver Fødevarestyrelsen.