Sundhedsstyrelse på Arla-kartoner skaber kritik

En ung kvinde ansat i Sundhedsstyrelsen optræder for tiden på Arlas mælkekartoner. Her har hun ingenting at gøre, lyder kritikken fra både eksperter og politikere. Sundhedsstyrelsens direktør tager kritikken til efterretning.

I denne uge kan man se en smilende projektleder fraSundhedstyrelsen på Arlas mælkekartoner med økologisk mælk. Hunfortæller på kartonerne, hvor godt økologi er - og at det altid erøkologiske varer, der havner i indkøbskurven, når hun køberind.

Men det hører ingen steder hjemme, at Sundhedstyrelsen går ud oganpriser økologi på produkter fra et bestemt firma, lyder kritikkenfra flere sider. Det oplyser Radioavisen.

Sundhedstyrelsen har valgt at indgå et samarbejde med Arla, forat få en ny kampagne om motion og sund livsstil ud tildanskerne.

- Arla er dem, der er bredest ude og har flest eksponeringer. Vihjælper hinanden og det er det, der ligger i et samarbejde. Det erpartnerskab - en win-win-situation, hvor begge parter får noget udaf det, siger Mette Lindstrøm.

Mette Lindstrøm,projektleder i Sundhedsstyrelsen påArla-mælkekarton»”Ligesom det atbevæge sig, er økologi også en naturlig del af minhverdag.”«

Sundhedsstyrelsen bør være faglig og uvildig

Men den holdning deler Socialdemokratiets Lone Møller ikke. Hun ermedlem af sundheds- og fødevareudvalget, og hun mener, atsamarbejdet mellem Arla og Sundhedsstyrelsen underminererSundhedstyrelsens troværdighed.

- Jeg mener, sundhedsstyrelsen er det højeste faglige, uvildigeorgan i Danmark, som vi politikere er nødt til at have en tillidtil. Og hvis vi så skal opleve, at man mere eller mindre tilfældigtvælger nogle firmaer ud, så kan jeg da godt blive bekymret, sigerLone Møller.

Også fødevareekspert Orla Zinck er bekymret.

- Man går ikke ud som Sundhedsstyrelse og promovere et enkeltfirmas produkter, og hvis man tager det lidt oven fra, så er Arlajo ikke ligefrem kendt for at lave fantastisk høj økologiskkvalitet.

Man har ikke spurgt for eksempel Thiese Mejeri (lille økologiskmejeri, red.), så det handler altså kun om at markedsføre Arlasprodukter - og det er ikke helt stuerent, siger Orla Zinck.

Sundhedsstyrelsens direktør erkender fejl

Sundhedsstyrelsens direktør Jens Kristian Gøttrik tager iP1-Morgens Pengesektion kritikken til efterretning. For ifølge ham,var det slet ikke meningen, at Arla skulle bruge Sundhedsstyrelsensnavn på mælkekartonerne.

- Vi ønskede at få en partner, der ville hjælpe os med at fåbudskabet om 30 minutters motion ud til danskerne. Og minopfattelse var at Arlas gevinst var, at de ville bruge det internti virksomheden og dermed fremstå som en sund virksomhed. Jeg erenig i den kritik, der er rejst. Der er helt klart sket en fejlinternt i Sundhedsstyrelsen i og med at de tekster, der står påkartonerne er godkendt, siger direktør i Sundhedsstyrelsen, JensKristian Gøttrik.

Facebook
Twitter