Supermarked til kamp mod madspild

Hver dansker smider årligt 63 kilo mad ud - nu gør Rema 1000 op med den udbredte mængderabat, der gør det billigere at købe for eksempel flere agurker.

Hvert år ender 410.000 tons spiseligt mad i Danmark i skraldespandene - af det smider hver dansker i snit årligt 63 kilo mad ud - derfor gør Rema 1000 op med den udbredte mængderabat, der gør det billigere at købe for eksempel flere agurker. (Foto: Mikael Bork © DR København)

Mængderabat bliver en saga blot i Rema 1000. Det norske dagligvarekæde varsler et opgør med flerstykspriser i samtlige 164 danske Rema 1000 butikker.

Det nye priskoncept fra uge 43 kommer ifølge detailkæden i et forsøg på at bekæmpe det stigende madspild - inspireret af blandt andet bevægelsen Stop Spild af Mad - og gælder alle varer.

410.000 ton mad smides ud årligt

Trods stigende fødevarepriser ender cirka 410.000 ton spiseligt mad årligt i danske skraldespande, og størstedelen af madspildet kommer fra private husstande - hver dansker smider i gennemsnit 63 kilo mad ud om året. Samtidig er omkring 40 procent af alle danske husstande singlehusstande, påpeger Anders R. Jensen, indkøbs- og marketingdirektør, Rema 1000.

Og det er et faktum, som mange dagligvarekæder og supermarkeder ikke er gearet til. Konsekvensen er, at indholdet i kølediskene ofte er store sampakløsninger, som kunderne kan købe med fordelagtige mængderabatter, understreger han.

- Som en af landets store dagligvarekæder kan vi ganske enkelt ikke tillade os at se gennem fingre med den stigende mængde madspild fra danske husstande. Først og fremmest skal vores nye prispolitik aktivt være med til at mindske mængden af madspild i danske husstande. Men det handler også om at sikre, at alle vores kunder får mulighed for at handle gode tilbud, uanset om kunden har behov for en. Derfor stopper vi alle former for flerstykspriser, siger Anders R. Jensen.

175 butikker på landsplan er målet for Rema 1000.

FacebookTwitter