Supermarkeder tjener på din p-bøde

Det er ikke kun parkeringsselskaberne, der tjener penge på ulovlig parkering. I nogle tilfælde deler de handlende nemlig fortjenesten med selskabet.

Det daglige indkøb kan hurtigt blive en dyr fornøjelse for dig, hvis du glemmer at stille p-skiven. Men for dagligvarebutikken er det derimod en rigtig god forretning. (Foto: DR Forbrugerprogrammet Kontant © DR Forbrugerprogrammet Kontant)

Det er ikke kun parkeringselskaberne, der tjener penge på ulovlig parkering. I nogle tilfælde deler de handlende nemlig fortjenesten med selskabet og har dermed en klar interesse i at der er ekstra fart i bødeblokken.

Firmaet GreenPark skilter ligefrem med en 60-40 model, hvor hovedparten af indtægterne på bødeudskrivningen tilfalder ejeren af parkeringspladsen.

60 pct retur

- Vi har et klart og gennemskueligt forretningsprincip, hvor 60 pct. af de parkeringsafgifter vi inddriver tilfalder ejerne af parkeringsarealet, siger direktør Martin Meyer Andersen.

GreenPark har også en 90-10 model, hvor 90 pct. af indtægterne tilfalderne ejerne, hvis de selv vil udskrive bøder - et koncept som dog ikke har opnået den store succes.

Coop bekræfter indtægt

I Coop Danmark bekræfter informationsdirektør Jens Juul Nielsen at i dér hvor supermarkedskæden selv ejer parkeringspladsen kan der være penge at tjene.

- Det er som regel ikke os, der ejer arealerne, men ja, der er eksempler på, at vi får et gebyr af P-selskaberne, siger Jens Juul Nielsen.

Her kan bøden annulleres

Kvickly i Nykøbing Falster er et af de varehuse, der har allieret sig med et privat parkeringsselskab.

- Vi tjener ikke penge på bøderne, da vi ikke ejer parkeringspladsen og vi er samtidig så medgørlige, at hvis vores kunder får en bøde og de kan fremvise en gyldig bon, så er vi klar til at annullere bøden, siger varehuschef Thomas Krøll.

Landets to største private P-selskaber, Q-Park og Europark tjener årligt godt en halv milliard kroner på, at danskerne skal have et sted at parkere. Hvor stor en del af fortjenesten der ryger tilbage til ejerne af P-arealerne ønsker selskaberne ikke at oplyse.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:514aa1b2860d9a202016c17a

FacebookTwitter