Svaneborg: Bunden er faldet ud af Skat

DR's erhvervskorrespondent forventer, at der senere i dag kommer en stor nyhed om, at Skat vil blive splittet op.

Helt konkret kunne man forestille sig, at Skat bliver delt op i fire styrelser, siger DR's erhvervskorrespondent. (Foto: DR Nyheder)

Når skatteministeren klokken 13 lancerer en plan for at få Skat ud af krisen, vil der formentlig blive afsløret en større organisationsændring.

Det vil i hvert fald være oplagt, mener DR's erhvervskorrespondent, Thomas Svaneborg.

- Vi ved, at der vil ske en organisatorisk ændring, men vi har endnu ikke fået detaljer om, hvad det indeholder. Kort før sommerferien løftede skatteministeren dog sløret for, at det måske kunne være aktuelt at dele Skat op, så det tror jeg, vi kan forvente, siger han.

Det sidste stykke tid har der været forlydender om, at det store gældsinddrivelsesproblem, Skat har, kunne løses ved at isolere området i en styrelse for sig. Og derfor vil det ikke overraske DR's erhvervskorrespondent, hvis flere enheder bliver isoleret.

- Man kunne godt forestille sig, at man deler Skat op i fire forskellige enheder; så de har én, der håndterer gældsinddrivelse, én, der har med told at gøre, én, der har med ejendomsvurderinger at gøre, og så resten af Skat i den fjerde styrelse, siger Thomas Svaneborg.

Skat er som en gammel, rusten bil

En så stor organisationsændring vil være revolutionerende, men der er ikke nogen vej uden om, siger DR's erhvervskorrespondent.

Han sammenligner Skat med en gammel bil, og de skiftende regeringer som chauffører.

- Lamperne viser, at der mangler både olie og kølervæske, og ved det sidste syn fik du at vide, at bilen er ved at ruste. Alligevel fortsætter du med at køre. Pludselig falder bunden ud af bilen. Det er det, der er sket med Skat, siger han og fortsætter:

- Skat kan ganske enkelt ikke køre længere, og nu er man nødt til at renovere den for syv milliarder kroner. Så det er et kæmpe nederlag for de skiftende ministre og regeringer, der har været.

1.000 nye medarbejdere og syv milliarder

Planen om at rette op på problemerne i Skat har været længe undervejs. For næsten et år siden lancerede skatteminister Karsten Lauritzen 'Skat ud af krisen', og før sommerferien fortalte ministeren, at der var store ting på vej.

DR Nyheder erfarer, at regeringen på pressemødet vil spille ud med, at Skat tilføres 1.000 nye medarbejdere og syv milliarder kroner.

Hvilke andre ting, der skal redde Skat, forventes at komme frem på pressemødet kl. 13.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter