Svenskere om SAS: De besværlige danskere

Det er danskerne, der skaber ballade i forhandlinger. Sådan lyder de i svenske medier på dagen, hvor SAS-ledelsen og medarbejderne endelig blev enige om en aftale.

Det er danskerne, der skaber ballade i forhandlinger. Sådan lyder de i svenske medier. (© Scanpix)

- Endnu engang hænger det på SAS-ballademagerne.Sådan står der på den svenske netavis Dagens Industri mandag morgen. Og ovenover er der et billede af det danske flag, der vajer i vinden.

- Nu venter alle på, at det danske kabinepersonales forbund CAU skal blive enige med SAS-ledelsen, står der efterfølgende i artiklen.De besværlige danskereBåde i Norge og Sverige havde personalet sagt ja, inden maratonforhandlinger i SAS-huset i Københavns Lufthavn mellem SAS-ledelsen og de danske kabineansatte i fagforeningen CAU endelig nåede en afslutning. Her blev parterne enige om en spareaftale.Men svenskerne har altså ikke været helt tilfredse med, at det har taget "de besværlige danskere" så lang tid at blive enige.Andre traditioner i DanmarkI artiklen står der også, at det danske SAS-personale historisk set har skabt problemer med langvarige forhandlinger. Og artiklen begrunder det med, at man i Danmark har en anden arbejdsmarkedstradtition end i Sverige.Artiklen uddybe med, at vi i Danmark er vant til et mere fleksibelt arbejdsmarked, hvor flere skifter job oftere.Brugere: Drop DanmarkOg de svenske brugere kommenterer heftigt på artiklen. De fleste mener, at de danske arbejdere bør rette ind. Og at knudepunktet i selskabet ikke længere bør være Københavns lufthavn, men derimod Stockholms lufthavn, Arlanda. De fleste fly mellemlander nu i København.Blandt andet har en bruger ved navn Janne skrevet et indlæg med titlen Skippa Danmark. Svenskeren foreslår, at danskerne bliver smidt ud af forhandlingerne.- Det ville være bedre for alle, hvis SAS kunne droppe Danmark helt. Omlæg flyvninger til Arlanda (lufthavn i Stockholm red.) istedet for, for danskerne har med deres konkursmæssige økonomi ikke råd til at flyve nogensteder, skriver Janne.- Drop nu bare Danmark - det er jo altid dem, der brokker sig, skriver en anden bruger.Danskerne i forsvarMen flere danskere tager nu også del i debattråden, og de forsvarer de danske SAS-medarbejdere:- Janne, du er totalt tåbelig at høre på, den danske økonomi er ikke dårligere end den svenske, skriver Jens og flere supplerer ham:- Hej Janne. Brokkehovederne i Danmark har højere løn, mindre arbejdstid og flere pauser end alle de søde Svenkere har. Derimod kan de fyres uden problemer. Det risikerer de søde Svenskere ikke i samme grad. Derfor syntes jeg din kommentar er unfair, skriver Ronni.

Facebook
Twitter