Svigtende omsætning på børsen

Markedsdeltagere vurderer, at den lille omsætning på børsen især skyldes fraværet af udenlandske investorer. Men også den generelt dårlige aktiestemning denne sommer får skylden. Bedring kan dog nemt være på vej.

Handlen med aktier på Københavns Fondsbørs svigter.Markedsdeltagere vurderer, at børsmarkedet de seneste to månederisær er blevet svigtet af de udenlandske investorer.

Aktiechef Nina Movin fra Nordea Securities vurderer, at der ikkevil ske en stigning i handlen før tidligst til september.

Mens direktør Michael Dam fra investeringsbanken Alfred Bergpeger på de manglende udenlandske investorer:

- De udenlandske investorer er slet ikke aktive i danske aktier,og de danske investorer vælger at investere i obligationer ellerligge kontant, siger han til dagbladet Børsen.

Den tynde omsætning betyder, at handlen koncentrerer sig iganske få store aktier, som for eksempel Danske Bank, Vestas, NovoNordisk, Lundbeck og Vestas. De øvrige 300 aktier omsættes stortset ikke.

Særligt hårdt ramt er de 13 aktier, der er optaget ivækst-indekset KVX. Den 1. september sidste år blev indeksetintroduceret til en værdi på 1000. I dag er indeksværdien næstenhalveret til 529.

Omsætningen blandt disse vækstaktier er også stagneret. I gårblev der omsat for sølle 5,6 millioner kroner, og det på trods afpositive nyheder fra satelitkommunikationsfirmaet, Thrane &Thrane, og spændende regnskaber senere på ugen.

En væsentlig årsag til den svigtende omsætning skal naturligvisfindes i den generelt negative og sure stemning på børserne overhele verden, hvor den globale afmatning bliver ved med at sendeaktierne nedad.

Direktør i Alfred Berg siger til dagbladet Børsen, at det erhans vurdering, at der er opsparet mange penge, der venter på atblive investeret i aktier. Samtidig er der flere og flereselskaber, der kan købes relativt billigt, så udviklingen kanhurtigt vende.

Facebook
Twitter