Svindelmistænkte Sanjay Shah skifter sin danske advokat ud

Mistænkt i sag om milliardsvindel med udbytteskat opholder sig stadig i Dubai.

Den britiske erhversmand, Sanjay Shah, fik ikke lov til at hyre Michael Juul Eriksen som sin nye advokat. Retten i Lyngby vurderede, at han havde et habilitetsproblem, fordi en af hans kolleger repræsenterer en anden sigtet i sagen om svindel med udbytteskat. I stedet blev advokat Kåre Pihlmann beskikket som Sanjay Shahs nye forsvarer.

Dansk politis hovedmistænkte i sagen om svindel med udbytteskat med 12,3 mia. kr., Sanjay Shah, har udskiftet sin danske advokat. Hidtil har det været den rutinerede forsvarsadvokat Jakob Lund Poulsen, der har repræsenteret den britiske forretningsmand, men i løbet af sommeren har advokat Kåre Pihlmann overtaget jobbet.

Det bekræfter Kåre Pihlmann overfor DR Nyheder.

- Det er korrekt, at jeg er beskikket for Sanjay Shah, siger Kåre Pihlmann.

Kåre Pihlmann var imidlertid ikke Sanjay Shahs førstevalg til jobbet som forsvarer i den historisk store straffesag. Sanjay Shah forsøgte i første omgang at hyre en anden højt profileret forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen. Det bekræfter Michael Juul Eriksen, der i løbet af sommeren holdt et møde med Sanjay Shah i Dubai, mens han kortvarigt var beskikket for den hovedmistænkte i sagen om udbytteskat.

- Jeg var i Dubai på ferie, da jeg bliver kontaktet af ham (Sanjay Shah, red.), men jeg har ikke talt med ham om sagen. Vi drøftede udelukkende, om han mente, at der var et habilitetsproblem, fordi en af mine kolleger er forsvarer for en anden person, der er sigtet i samme sag. Det mente han ikke, og derfor prøvede jeg at beholde beskikkelsen, men den fik jeg ikke, siger Michael Juul Eriksen.

Kollega repræsenterer anden sigtet i sagen

Den anden sigtede i sagen, som Michael Juul Eriksen refererer til, er den tidligere ansatte i Skat, "Sven", som blandt andet har fortalt om sigtelsen mod sig i DR Dokumentaren "Milliardkuppet ". Han er siden blevet sigtet i endnu en sag om om svindel med udbytteskat og har advokat Lars Henriksen som forsvarer i begge sager.

Både Lars Henriksen og Michael Juul Eriksen arbejder i advokatfirmaet TVC, og derfor vurderede Retten i Lyngby, at de to forsvarere ikke kunne repræsentere "Sven" og Sanjay Shah i den samme sag.

Talsmand: Ikke usæsdvanligt i big business

Jakob Lund Poulsen har ikke svaret på DR Nyheders henvendelse i sagen, men Sanjay Shahs talsmand, Jack Irvine, skriver i en mail, at udskiftningen er udramatisk.

- Det er ikke usædvanligt, når vi snakker big business, skriver Jack Irvine.

Dansk politi fik anmeldelsen om svindel med udbytteskat fra Skat for to år siden, men Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har endnu ikke udtalt sig om, hvem man mistænker i sagen. DR Nyheder har imidlertid på baggrund af fortrolige notater og andet kildemateriale konstateret, at Sanjay Shah er den hovedmistænkte i sagen.

Listen over mistænkte tæller dog flere andre navne. Ifølge DR Nyheders oplysninger er størstedelen af den formodede svindel sket via flere hundrede amerikanske pensionskasser, som Sanjay Shah og hans medarbejdere har været med til at oprette fra 2013 til 2015.

Herefter har pensionskasserne søgt om at få refunderet store summer, som de har hævdet, at Skat havde tilbageholdt som skat af et udbytte, de aldrig havde fået udbetalt.

I samme kompleks mistænker politiet også Sanjay Shah for at have svindlet sig til en mindre milliardformue via det malaysiske skattely Labuan.

FacebookTwitter