Swipp fyrer alle ansatte

Bankernes overgang til MobilePay betyder nu døden for Swipp, der lukker ved udgangen af marts.

MobilePay blev foreløbigt vinderen - nu drejer Swipp nøglen om. (Foto: © Simon Læssøe, Scanpix)

Allerede fra udgangen af marts trækker den døende mobilbetalingsapp endegyldigt stikket ud og afgår permanent ved døden. Det har selskabet meddelt sine erhvervskunder. Samtidig fyres alle 27 ansatte.

Det skriver Finanswatch.

Udviklingen kommer blot få uger, efter at først Nordea, dernæst Jyske Bank og så alle de andre mindre banker valgte at vende Swipp ryggen og i stedet gå med i Danske Banks MobilePay-løsning.

Swipp var ellers det store, fælles projekt, som bankerne forsøgte at sætte i søen for et par år siden. Dengang forsøgte teleselskaberne sig med deres egen løsning Paii, men vinderen blev altså i sidste ende Danske Banks MobilePay-løsning, som nu er den eneste tilbageværende af de tre.

Uvist tidspunkt

Det har hele tiden været velkendt, at Swipp ville lukke - men det var uvist, hvornår det skulle ske. Det sker altså så nu ved udgangen af marts.

Ideerne i Swipp skal dog videreføres i en ny version af MobilePay, der i dag kræver, at brugerne har et betalingskort. Det bliver ikke nødvendigt i fremtiden - og med betalingskortet og tilhørende gebyrer ude af ligningen, ventes det, at MobilePay bliver billigere at benytte for butikkerne.

Næste år ventes Nets på banen med deres egen betalingsløsning, det mobile Dankort, der bliver en konkurrent til MobilePay. Senere ventes også udenlandske aktører at gøre entre i Danmark.