Syv bankchefer slipper for retssag: Anke sendt en dag for sent

Ankesag om kursmanipulation må opgives, da anken blev sendt en dag for sent fra Bagmandspolitiet.

Ankesagen omhandlende topfolk fra Ebh Bank, Sparekassen Kronjylland og Morsø Sparekasse er blevet afvist af Vestre Landsret, fordi den blev anket en dag for sent.

Syv ledende bankansatte slipper for en tur i landsretten for alvorlig økonomisk kriminalitet, der kunne have kostet dem en fængselsdom.

Glemte breve hos Bagmandspolitiet redder dem, Anken blev nemlig ikke sent til tiden fra Bagmandspolitiet. Fristen var 15. juli, men blev på grund af uklare omstændigheder først sendt dagen efter, oplyser Vestre Landsret.

Retten i Hjørring frifandt 1. juli de syv topfolk fra Ebh Bank, Sparekassen Kronjylland og Morsø Sparekasse for alvorlig økonomisk kriminalitet, og dommen blev anket af Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (Bagmandspolitiet).

- Det forhold, at genparterne blev sendt per mail til forsvarerne 15. juli 2015 og af politiet blev afleveret til de tiltalte 16. juli 2015, kan ikke indebære en fravigelse af kravet om, at brevene skal være sendt 15. juli 2015, skriver landsretten.

Ifølge medarbejderne hos statsadvokaten var brevene til de tiltalte gjort klar til afsendelse den 15. juli 2015 omkring klokken 14 og lagt i statsadvokaturens postrum.

Herfra er det usikkert, hvad der er sket. men brevene kom altså ikke af sted til tiden.

/ritzau/