Tab på Skat-fusion: 3 mia. kroner

Den turbulente omlægning af skatteforvaltningen har betydet et tab for statskassen på 3 milliarder kroner. Årsagen er, at der er fundet langt færre fejl i selvangivelserne efter sammenlægningen.

Tabet i Skat fordeler sig på 1,4 milliarder kroner på selskaber og resten på private og selvstændige. Det har skatteminister Kristian Jensen oplyst til skatteudvalget. (Foto: Jens Honoré © Skatteministeriet)

Før Skat blev samlet under staten fandt skatteforvaltningerne fejl i selvangivelserne, der gav staten en indtægt på 9,9 milliarder kroner.

Efter fusionen er provenuet faldet med 3 milliarder kroner, oplyser skatteminister Kristian Jensen ifølge Jyllands-Posten i et svar til Folketingets Skatteudvalg.

Nu kommer regningen

Sammenlægningen af de statslige og kommunale skatteforvaltninger har været præget af it-problemer, mangel på egnede kontorhuse og intern uro efter tvangsflytninger af medarbejdere. Og nu kommer regningen så i form af færre fundne fejl.

Opgørelsen viser, at Skat på flere områder fandt under halvdelen af det antal fejl, som blev fundet før den 1. november 2005, da de kommunale og de statslige skatteforvaltninger blev samlet i 30 skattecentre landet over.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk