Tænkepause på tænkepause: Overenskomstforhandlinger står stille

Både kommuner og fagforeninger slår hinanden med tænkepauser.

Vi tager samme tænkepause som Kommunernes Landsforening, siger FOA-formand Dennis Kristensen. Dermed står overenskomstforhandlingerne på det kommunale område stille. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Der er krise i overenskomstforhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening og organisationerne for de over 550.000 ansatte i kommuner og regioner.

- I morgen skulle vi have startet på den afsluttende forhandling med kommunerne, men vi har valgt at tage samme tænkepause i forhandlingerne, som kommunerne har taget i forhold til lærerne, siger formanden for landets største offentlige fagforbund, FOA, Dennis Kristensen.

I lørdags endte forhandlingerne mellem lærerne og Kommunernes Landsforening om en arbejdstidsaftale i en tænkepause.

Og det får nu organisationerne på det kommunale område til også at sætte de generelle forhandlinger på tænkepause.

- Skal der være tænkepause på det ene område, så bliver der det også på det andet område. Nu må kommunerne til at komme i sving med realitetsforhandlinger med lærerne, hvis vi skal kunne se en fredelig afslutning på de her overenskomstforhandlinger, siger han.

Presset på tid

Kommunernes chefforhandler borgmester Michael Ziegler beklager den nye tænkepause, der går ud over de generelle forhandlinger på det offentlige område.

- Hvis vi ikke kan komme ned i materien i morgen, så bliver vi presset på tid, siger han.

- Det vil være ærgerligt, hvis vi taber andre vigtige resultater på gulvet, fordi vi har de her vanskelige forhandlinger med lærerne, siger Michael Ziegler.

Han mener, at modparten overdramatiserer tænkepausen i forhandlingerne med lærerne.

- Der er tale om en pause. Uanset det her drama, så er det vores intention at starte forhandlingerne med lærerne igen, siger Michael Ziegler.

Han vil dog ikke sige noget om, hvornår kommunerne har i sinde at genoptage forhandlingerne med lærerne.

Overenskomstforhandlingerne skal være afsluttet 28. februar.

Artiklen opdateret klokken 13.13: KL tilføjet.

Facebook
Twitter