Tænketank: Facebook-servere vil udlede 1 million ton CO2 om året

Hvis Facebook opfører et datacenter i Odense vil det bruge el svarende til 300.000 husstande.

Tænketanken Concito har sammenlignet elforbrug og CO2-udledning for Apples datacenter i Viborg, som er under opførelse, og Facebooks eventuelt kommende datacenter i Odense. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Opfører Facebook sit datacenter i Tietgenbyen i Odense, kan det resultere i en øget udledning af CO2 på op mod en million ton om året, svarende til 330.000 husstandes årlige elforbrug. Det vurderer den grønne tænketank Concito på baggrund af en sammenligning med Apples datacenter i Viborg, skriver Information.

- Det er markant, siger Torben Chrintz, videnschef i tænketanken, til Information.

Peter Birch Sørensen, formand for regeringens uafhængige ekspertorgan Klimarådet, ser et problem i, at man øger elforbruget og skærer ned på den grønne omstilling på samme tid. For eksempel har regeringen planer om at droppe opførelsen af kystnære vindmøller, og det er medvirkende til, at det øgede elforbrug ikke bliver grønt.

Direktøren for Dansk Energi, Lars Aagaard, ser omvendt etableringen af det strømslugende datacenter i Odense som den helt rette vej at gå, hvis Danmark vil omstille energiproduktionen.

- Hvis Facebook placerer datacentret i Danmark, får vi en øget efterspørgsel på el på det danske marked, hvilket vil skrue elpriserne lidt op. Det vil give incitament til at investere i ny grøn energi, siger Lars Aagaard til avisen.