TDC-chefer scorer kæmpe gevinst

TDC's topchefer får nok ikke svært ved at få råd til årets julegaver. De ser ud til at få en kæmpegevinst på aktiesalg.

TDC Flag (Foto: DR © DR)

De kunne vel egentlig stoppe med at arbejde, læne sig tilbage og så bare leve af renter.

TDC's topchefer ser ud til at få en julegave på samlet over én milliard kroner, hvis de fem store kapitalfondsejere af telegiganten som ventet sælger aktier til maksimumskursen på 56 kroner per stk., skriver dagbladet Børsen.

Det fremgår af gårsdagens udbudsdokument, der især er sød læsning for finansdirektør Jesper Ovesen, der kan score den helt store jackpot med en gevinst 144 millioner kroner, mens koncerndirektør Henrik Poulsen efter to år i jobbet kan håbe på knap 140 millioner kroner.

Halvdelen i bundne aktier

Begge får de halvdelen udbetalt kontant, og resten får de TDC-aktier, der ikke må sælges i de næste 12-18 måneder.

I alt kan de otte medlemmer af direktionen samt formanden og næstformanden for bestyrelsen dele gevinster for cirka 700 millioner kroner.

De resterende kontanter og aktier deles af en række tidligere chefer, bestyrelsesmedlemmer og nøglemedarbejdere, hvis eksakte forhold ikke er oplyst.

Næsten 1,3 milliader kroner

Hvis maksimumskursen går igennem og de alle får 50 procent kontanter, kan de tilsammen skovle værdier for næsten 1,3 milliarder kroner sammen.

Hvis det mod forventning skulle blive mimimumkursen til 47 kroner, vil den tidligere og nuværende TDC-top dele omkring halvdelen.

- Det er en relativt klassisk ordning, når kapitalfonde overtager virksomheder, siger TDC's koncerndirektør for HR og strategi Eva Berneke til Børsen.

For at sikre langsigtet værdi

- Det er for at sikre, at ledelsen er på samme side af bordet som ejerne og arbejder for at skabe langsigtet værdi, lyder det.

Den særdeles lukrative ordning træder kun i kraft, hvis de fem kapitalfondsejere får et bruttoprovenu på 2 milliarder euro (14,9 mia. kr.) fra udbuddet og aktietilbagekøbsordningen. Det tyder alt imidlertid på, da de 210 millioner aktier til salg vil indbringe mellem 9,9 og 13,5 milliarder kroner afhængig af kursen.

Hertil kommer, at TDC vil købe egne aktier fra kapitalfondene for op til 9 milliarder kroner.

Facebook
Twitter