TDC: Pensionskasser og kapitalfond vil købe os for 40,8 milliarder

Pensionskasserne PFA, PKA, ATP og kapitalfonden Macquarie fremsætter nu et nyt købstilbud på telekoncernen TDC.

TDC med administrerende direktør Pernille Erenbjerg i spidsen er på vej til at blive solgt. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

Et konsortium bestående af de danske pensionskasser PFA, PKA, ATP og den australske kapitalfond Macquarie Infrastructure and Reals Assets tilbyder nu at købe TDC.

Det skriver den danske telekoncern her til eftermiddag i en fondsbørsmeddelelse. Her fremgår det, at TDC's bestyrelse enstemmigt har besluttet at anbefale aktionærerne at acceptere tilbuddet.

TDC's aktionærer vil blive tilbudt et kontant vederlag på DKK 50,25 per aktie, skriver TDC.

Tilbuddet udgør en samlet aktiekøbspris på 40,336 milliarder kroner for de udestående TDC-aktier. I alt værdisætter tilbuddet TDC til 40,8 milliarder kroner.

Meddelelsen kommer på en dag, hvor den stort anlagte milliardfusion mellem telekoncernen TDC og indholdsleverandøren MTG, der blev præsenteret for 11 dage siden, nu er taget af bordet igen.

Kovending fra TDC

- Det er noget af en kovending, som TDCs bestyrelse er ude i, for så sent som i sidste uge blev et lidt lavere bud fra konsortiet - på knap 39 milliarder kroner - kaldt en dårlig vej frem for TDC, fordi planerne med MTG ville skabe mere værdi på sigt, siger erhvervskorrespondent i DR Nyheder, Jakob Ussing.

- Men efter et pres fra mange aktionærer og et lidt højere bud har TDCs bestyrelse sadlet om og anbefaler nu buddet, der efter alt at dømme vil føre til, at konsortiet overtager TDC.

TDC og MTG meldte for ti dage siden ud, at man planlagde en fusion, der skulle samle tre millioner tv-abonnenter Norden over og ti millioner husstande, der hver især har et produkt fra en af de to virksomheder.

Det har fået iagttagere til at gisne om, hvorvidt Nordens største teleselskab Telia var den nye byder. Men her afviste man for kort tid siden, at der er konkret dialog i gang med den danske telekoncern TDC om en overtagelse.

- Telia Company bekræfter, at selskabet ikke i øjeblikket deltager i diskussioner med TDC, skrev Telia i en pressemeddelelse her til eftermiddag.

Facebook
Twitter