TDC skifter chefen ud

Ny koncernchef hos den danske telegigant er Pernille Erenbjerg, der frem til nu har været både viceadministrerende direktør og koncernfinansdirektør. Carsten Dilling fratræder omgående.

Pernille Erenbjerg kom til TDC i 2003 og træder til med øjeblikkelig virkning (Foto: Uffe Weng)

Efter tre år i stolen som øverste chef for TDC, træder Carsten Dilling nu til side og overlader pladsen til den hidtidige viceadministrerende direktør, Pernille Erenbjerg.

Det sker øjeblikkeligt og efter gensidig aftale, har koncernen netop meddelt. Carsten Dilling fortsætter nogle måneder som konsulent for den nye koncernchef.

»Det er sundt for enhver virksomhed kontinuerligt at udfordre sig selv, og indimellem kræver det en ændring af direktionens besætning. Det er den beslutning, vi nu har truffet. Stillingen som koncernchef er per definition til låns, og vi har truffet en fælles beslutning om, at tiden nu er rigtig. Det er bestyrelsens klare opfattelse, at Pernille har den rette profil til med sikker hånd at føre TDC videre,« siger bestyrelsesformand Vagn Sørensen i en pressemeddelelse om skiftet.

Tog over i 2012

Carsten Dilling har været topchef siden 2012, hvor han afløste Henrik Poulsen, der forlod TDC til fordel for en stilling som topchef hos DONG. Han har været i selskabet siden 2007, mens hans afløser, Pernille Erenbjerg, kom til TDC i 2003.

TDC måtte tidligere denne uge gennem en større gang turbulens, da et skuffende halvårsregnskab udløste heftige kursfald for aktien. TDC har blandt meget andet været under pres fra den stærke konkurrence på det danske telemarked, hvor priserne på telefoni har høvlet nedad i årevis, samtidig med at teleselskaberne konstant er nødt til at investere i udbygning af deres mobilnet.

Seneste har Telia og Telenor valgt at gå planken ud og lægge deres forretninger sammen. De to selskaber har gennem længere tid arbejdet på at lægge deres mobilnet sammen, men arbejder netop nu på en egentlig fusion af de danske aktiviteter.

Oprindeligt var det de små uafhængige udbydere som Onfone, Bibob, CBB og flere andre, der pressede de etablerede teleselskaber - men de er løbende blevet opkøbt, og i stedet kunne teleselskabet '3' for få år siden indtage rollen som prispresser, da selskabet lancerede abonnementer med fri tale, hvis blot man har betalt for data. Siden har nye regler på roaming, frafald af kabel-TV-kunder og især øget konkurrence på erhvervsmarkedet været sten i skoen. I første halvår faldt driftsindtjeningen i TDC Erhverv således med 17,2 procent ifølge det nyligt aflagte halvårsregnskab.

TDC kunne ellers i det samme halvårsregnskab notere sig fremgang på flere områder, herunder blandt andet antallet af kunder i mobilforretningen, der for første gang længe var begyndt at stige svagt igen, efter længere tids fokus på at nedbringe antallet af utilfredse kunder. 2014 var dog et blodrødt år for selskabet, der mistede mere end 100.000 kunder i mobilforretningen.

Fraregnet købet af det norske kabel-TV-selskab, Get, havde TDC en stor tilbagegang i driftsresultatet i andet kvartal.