TDC udpeger brite som ny topchef

Allison Kirkby skal erstatte Pernille Erenbjerg som administrerende direktør.

Allison Kirkby er født i Skotland og har haft direktør-stillinger i virksomheder som Proctor & Gamble, Virgin Media og senest topposten i svenske Tele2. (© TDC)

Det bliver britiske Allison Kirkby fra den svenske Tele2-koncern, der fra december kan sætte sig i chefstolen i TDC.

Koncernen skriver i en meddelelse, at hun skal stå i spidsen for virksomhedens digitale transformation i stedet for den nuværende topchef Pernille Erenbjerg.

- Med Allisons erfaring fra teleindustrien kombineret med hendes visionære lederskab, kan jeg ikke forestille mig en stærkere profil til at føre TDC videre, siger Bert Nordberg, bestyrelsesformand i TDC Group.

Dermed skal hun føre virksomheden videre, efter at et konsortium bestående af blandt andet pensionsselskaberne ATP, PKA, PFA og den australske investeringsbank Macquarie i foråret købte den bestemmende aktiepost for 40,5 milliarder kroner.

Det betød blandt andet, at TDC blev afnoteret på fondsbørsen.

Forgænger tabte magtkamp i TDC

Allison Kirkby bliver beskrevet som en visionær leder med passion for mennesker, og
med en stærk kommerciel forståelse og kundefokuseret forretningstilgang.

- Jeg er både stolt af og ydmyg over at skulle lede en virksomhed, der har forbundet et
helt land gennem 136 år. Med nyskabende idéer for fremtiden har TDC alle muligheder
for at understøtte Danmarks ambition om at være en ledende digital nation, udtaler hun og fortsætter:

- Den opgave glæder jeg mig til at tage hul på i tæt samarbejde med TDC’s 7.000 dygtige medarbejdere.

Den afgående topchef, Pernille Erenbjerg, var drivkraften bag en stort anlagt plan om at fusionere TDC med mediegiganten MTG Nordics, som bl.a. står bag TV3 og Viasat.

Målet var at gøre TDC til Nordens førende selskab inden for underholdning.

Men efter præsentationen af planen kom det frem, at konsortiet var interesseret i at købe TDC – og det var med en helt anden vision for telekoncernen i ærmet.

Sammen med daværende bestyrelsesformand Pierre Danon forsøgte Pernille Erenbjerg at overbevise de største aktionærer om, at fusionen med MTG Nordics var den bedste plan. Men det lykkedes ikke.

TDC skal levere fibernet og 5G-teknologi

I stedet skal TDC nu fokusere på at levere mere og bedre fiber-bredbånd til kunderne i Danmark og andre steder i Norden. TDC skal ifølge planen også være førende inden for 5G-teknologien.

- Ligesom vi ser andre industrier befinde sig en brydningstid, så ændrer telco-industrien
sig også, og vi ser nye, spændende muligheder for at transformere og forny vores forretningsmodel i den digitale æra, udtaler Bert Nordberg.

Den nye strategi omfatter etableringen af to nye forretningsenheder.

Den ene skal udbygge den digitale infrastruktur i Danmark og understøtte en øget digitalisering.

Den anden er en kundevendt enhed, der skal fokusere på udvikling af innovative, digitale services og stærke kundeoplevelser.

- Vi har derfor sat en ambitiøs retning for TDC. En retning,der kommer til at definere industriens fremtid og fremtiden for det digitale Danmark. Med udnævnelsen af Allison er vi klar til at tage de næste skridt ind i denne fremtid, lyder det fra Bert Nordberg.