TDC vil droppe planlagt milliardfusion med TV3-ejeren MTG

For halvanden uge siden ville de to virksomheder samle tre millioner tv-abonnenter Norden over - nu er planerne på vej i graven.

TDC's administrerende direktør Pernille Erenbjerg og administrerende direktør for MTG Nordic Anders Jensen ved pressemødet forleden. Nu ser det ud til, at fusionen ikke bliver til noget. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

Milliardfusionen mellem telekoncernen TDC og indholdsleverandøren MTG, der står bag TV3 og Viasat, er taget af bordet igen.

MTG - Modern Times Group - oplyser nu, at bestyrelsen i TDC ønsker at trække sin købsanbefaling tilbage. TDC bekræfter den droppede fusion i en fondsbørsmeddelelse.

Her skriver telekoncernen, at man er blevet kontaktet af en byder vedrørende samtlige aktier i TDC:

- I lyset heraf, og i overensstemmelse med TDC's forpligtelser over for Modern Times Group MTG AB, har TDC konsulteret MTG og har kommunikeret, at TDC's bestyrelse har intention om at tilbagekalde sin anbefaling af transaktionen med MTG vedrørende MTG's Nordic Entertainment og Studios forretning, hvis et sådant overtagelsestilbud bliver fremsat.

Analytiker: Det lugter af en ny byder på TDC

I sidste uge kom dog frem, at et konsortium af blandt andet tre danske pensionskasser ville byde 47-48 krorner per aktie for alle aktier i TDC.

Teleselskabet nævner i den aktuelle fondsbørsmeddelelse ikke selv noget navn på den potentielle byder. Og der fremsættes heller ingen foreslået pris for selskabet.

Ifølge Morten Imsgard, aktieanalytiker fra Sydbank, er der dog flere spor, der peger i retning af, at der er tale om en ny byder.

- Jeg læser det i retning af, at det er en ny aktør. Ellers tror jeg, man havde formuleret sig på en anden måde. Det kan være en af de kapitalfonde, der tidligere har bejlet til TDC, og nu giver det et nyt forsøg. Men det kan også være en stor industrispiller som Telia, der har været interesseret i at overtage tidligere, siger han.

Fusionsplanerne mellem TDC og MTG er ikke officielt er lagt i graven endnu. De kan stadig blive en realitet, hvis det aktuelle bud løber ud i sandet. Men det gør det næppe, vurderer Morten Imsgard.

- Jeg er overbevist om, at der kommer et bud. Bestyrelsen sidder jo også i en svær situation. De er nødt til at melde ud, at de dropper den fusion, de selv har slået stort op. Det gør man nok ikke, hvis man er blevet bedt om at levere data til en mulig køber, der ønsker at strikke et tilbud sammen, siger han.

Fusion skulle samle tre millioner tv-abonnenter

Det er ikke mere end halvanden uge siden, TDC og MTG meldte ud, at man planlagde en fusion, der skulle samle tre millioner tv-abonnenter Norden over og ti millioner husstande, der hver især har et produkt fra en af de to virksomheder.

Her var TDC parat til at betale knap 15 milliarder kroner for at opkøbe den nordiske afdeling under MTG - MTG Nordics - og dermed få adgang til indhold fra Viasat, Viaplay og TV 3.

- Transaktionen samler TDC's portefølje af mobil-, bredbånd- og tv-tjenester med MTG Nordics' indholdsproduktion, tv-kanaler og streamingtjenester, skrev TDC 1. februar i en pressemeddelelse i forbindelse med fusionsplanerne.

TDC har i hemmelighed arbejdet i flere år på en fusion med MTG. Og samtidig er flere års ørkenvandring i forhold til at finde nye ejere nu pludselig endt med flere interesserede købere, konstaterer chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

- De her ting er kommet til at clashe. Og det ser ud til at aktionærerne foretækker at få penge i hånden i stedet for at skabe værdi på længere sigt med MTG. Der ser et ud til, at TDC ryger ind i en salgsproces frem for en fusion, siger han.