Tekniske problemer stopper handlen på Københavns Fondsbørs

Handlen på markederne i resten af Norden er også stoppet.

Tekniske problemer hos Nasdaq lukker de nordiske aktiebørser. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Aktiehandlere på det danske aktiemarked har haft en stille dag på kontoret. Tekniske problemer har dagen igennem holdt Fondsbørsen lukket.

Men nu er der godt ny, idet Nasdaq OMX, som ejer de nordiske børser, efter nogle timers nedbrud nu er klar til at starte handlen igen kl. 16.15.

Egentligt skulle børsen være åbnet klokken 13, efter efter at tekniske problemer betød, at det ikke var muligt at handle i to timer fra klokken 11 til 13 i dag. Men der gik kun et enkelt minut, før de tekniske problemer fik lukket ned for handlen igen.

Alle handler udført klokken 13.00 vil blive annulleret.

Problemerne gælder også børser i hovedstæderne i Sverige, Finland, Island og Baltikum.

Nasdaq meddelte i første omgang, at den svenske børs vil holde lukket resten af dagen og derfor ikke genåbner. Nu er det kommet frem, at det også er tilfældet for markederne i Riga, Tallinn og Vilnius.

De tekniske problemer betyder, at både aktiemarkedet og handel med andre værdipapirer er lukket ned.

Danske aktiehandler i stå

Der har ellers været god aktivitet på den københavnske børs op ad formiddagen, hvor transportselskabet DSV Panalpina forud for handelsstoppet havde taget et kurshop på 7,5 procent.

Danske Bank, som kom med regnskab for årets første ni måneder nåede at falde 2,9 procent på børsen, inden handlen blev stoppet.

Novo Nordisk, som også kom med kvartalsregnskab i dag, nåede at stige med 1,8 procent omkring klokken 11, indtil børserne gik i stå.

Aktiehandlere med hænderne i skødet

Alt imens børsen er nede, så slår de danske aktiehandlere koldt vand i blodet, fortæller Tue Østergaard, aktiechef hos investeringsbanken ABG Sundal Collier.

- Mon ikke solen står op igen i morgen?

Tue Østergaard fortæller, at de danske investorer som helhed tager tingene med knusende ro, og derfor er det ikke andet at gøre, end at vente på, at de tekniske problemer bliver løst.

Opdateres...