Telegiganter udnytter børn i Asien

DR-dokumentar afslører at Ericsson og Telenor for fremstillet telemaster på stålværker i Bangladesh, som blandt andet benytter børn til det beskidte arbejde.

Ericsson og Telenor blæser på arbejdsmiljøet og egne regler, når de producerer mobiltelefon-master i Bangladesh (Foto: Lotte la Cour © DR)

Skandinavisens største teleselskaber, svenske Ericsson og norske Telenor har kontrakt med fire stålværker i Bangladesh, der blandt andet bruger børn til arbejdet, har livsfarlige arbejdsvilkår og udleder urenset spildevand.

Det afsløres i en ny TV-dokumentar 'Et tårn af løfter', produceret af jounatlisten Tom Heinemann, og som vises på DR1 torsdag aften.

Ericsson og TelenorDe to teleselskaber køber 40-75 meter høje master på stålværkerne i Bangladesh, hvor de gennem 12 år har udbygget mobilnettet.

Kontrakterne med de fire stålværker lever ikke op til de FN-krav om virksomhedernes samfundsmæssige ansvar 'UN Global Compact', som Telenor og Ericson har tilsluttet sig.

Erkender deres ansvarAllerede inden 'Et tårn af løfter' bliver vist på svensk TV i aften, har både Telenor og Ericsson erkendt, at forholdene i Bangladesh er uacceptable og beklaget.

Telenor er er gået i gang med at stramme kontrollen med alle leverandører. Ericsson har afbrudt forbindelsen med tre af de fire stålværker i Bangladesh.

Facebook
Twitter