Telia afviser spekulationer om overtagelse af TDC

Det svenske teleselskab, der er blevet sat i forbindelse med en overtagelse af TDC, afviser nu, at der er en dialog i gang.

Nordens største teleselskab melder nu ud, at der ikke er en dialog i gang omkring overtagelse af TDC. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Nordens største teleselskab, Telia, afviser nu, at der er en konkret dialog i gang med den danske telekoncern TDC om en overtagelse.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse fra Telia som reaktion på spekulationer om en overtagelse i kølvandet på dagens nyhed om de kuldsejlede fusionsplaner mellem TDC og MTG, der blandt andet står bag TV3 og Viasat.

- Telia Company bekræfter, at selskabet ikke i øjeblikket deltager i diskussioner med TDC, skriver Telia.

Telia bekræfter dog, at selskabet som en del af strategiske overvejelser omkring sin markedsposition i Danmark har undersøgt forskellige muligheder - heriblandt en overtagelse af TDC.

Meddelelsen kommer på en dag, hvor den stort anlagte milliardfusion mellem telekoncernen TDC og indholdsleverandøren MTG, der blev præsenteret for 11 dage siden, nu er taget af bordet igen.

De to virksomheder meldte dengang ud, at man planlagde en fusion, der skulle samle tre millioner tv-abonnenter Norden over og ti millioner husstande, der hver især har et produkt fra en af de to virksomheder.

Analytiker: Det ligner et salg frem for en fusion

I sidste uge kom det dog frem, at et konsortium af blandt andet tre danske pensionskasser ville byde 47-48 kroner per aktie for alle aktier i TDC.

Og i dag har TDC skrevet i en fondsbørsmeddelelse, at fusionen med MTG er taget af bordet i forbindelse med et bud fra en mulig køber.

Det har fået iagttagere til at spekulere i, om Telia, der tidligere har bejlet til TDC, nu er på banen igen.

En fusion mellem TDC og MTG kan stadig blive til noget, hvis TDC alligevel bliver opkøbt. Men det mener chefaktieanalytiker fra Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen ikke er særlig realistisk.

- Det ser ud til, at aktionærerne foretækker at få penge i hånden i stedet for at skabe værdi på længere sigt med MTG. Der ser ud til, at TDC ryger ind i en salgsproces frem for en fusion, siger han.