Telia kræver ekstra for politi-opkald

Der findes mange forskellige ekstra-gebyr hos teleselskaberne. Telia tager eksempelvis ekstra for 114-opkald til politiet.

Telia tager ekstra for politi-opkald. Det vil Socialdemokraterne nu sætte en stopper for. (Foto: Peter Frandsen Siggaard - DR Vejle © DR)

Det kan blive en dyr fornøjelse at ringe til politiet. I hvert fald hvis man er kunde hos Telia. Som det eneste større danske teleselskab tager Telia nemlig ekstra penge for at ringe 114.

- Har man et abonnement med inkluderede minutter, indgår opkald til 114 ikke i dette, men kunden vil blive afregnet separat, oplyser Telia til Jydske Vestkysten.

Op til 1 krone ekstra per minut

At opkaldet bliver afregnet separat betyder, det koster mellem 45 og 99 øre/minut oven i den abonnementspris, der betales for de inkluderede minutter.

Hvis kunden derimod ringer 7611 1448 for at få fat i eksempelvis Syd- og Sønderjyllands Politi i stedet for 114, vil det blive takseret som et almindeligt fastnetopkald.

- Der er ikke noget ulovligt i Telias taksering, men det er moralsk forkasteligt. Når folk står og skal ringe til politiet, skal de ikke tænke over, hvad det koster, siger Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht.

Politiet: Det er Telias beslutning

Rigspolitiets kommunikationsrådgiver Niels-Otto Fisker kalder det "ærgerligt", men tilføjer, at det er Telias egen sag, hvordan opkald til 114 skal takseres.

Både Telenor og TDC oplyser, at hvis en af deres kunder - uanset abonnement - ringer 114 gælder det som et opkald til et fastnetnummer - også på telefonregningen.

Socialdemokraterne vil lovgive på området hurtigst muligt. Allerede den 7. oktober vil Telia-sagen blive taget op i Folketinget.

S: Der skal gøres noget

- Der skal lovgives. Jeg har tidligere spurgt videnskabsminister Helge Sander om der ikke skal gøres noget. Han er afventende, så nu skrider vi til handling, siger Benny Engelbrecht.

- I vort

lovforslag
vil det også fremgå, at opkald til 114 og 118 ikke må overtakseres, oplyser Benny Engelbrecht til jv.dk.

Facebook
Twitter