Tesla har stadig hul i pengekassen

De eftertragtede elbiler sælger - men selskabet taber penge for 13. kvartal i træk.

Telsa taber penge på fjerde år (Foto: © James Glover, Scanpix)

Det er ikke nok at stå bag en af tidens mest sexede bilmærker - der skal også tjenes penge, og det kniber for Tesla Motors, viser nyt regnskab.

Selskabet kunne sent onsdag fremlægge sit seneste kvartalsregnskab, der bød på et tab for 13. kvartal i træk.

Tabet var 293,2 mio. dollars - en forværring fra sidste års tab i samme kvartal på 184,2 mio. dollars. Selskabet omsatte for 1,27 mia. dollars.

Teslas elbiler er ellers et ofte set syn, også på danske veje, og tabet skyldes til dels, at selskabet investerer heftigt i udvikling af kommende teknologier.

Problemer på fabrikkerne

Samtidig understregede Tesla-stifter Elon Musk i en telekonference, at fabrikkerne har haft problemer henover sommeren, men at produktionen nu igen kører på fuld kraft. Det er problemer på fabrikkerne, der har medført, at Tesla ikke kunne opnå den planlagte produktion, forklarede Musk.

Tesla annoncerede tidligere på året en ny, billigere udgave af sin elbil, kaldet Model 3. Bilen ventes på markedet i slutningen af 2017.

Den markante bilproducent har døjet med lidt modvind, efter bilernes stærkt omtalte autopilot medførte en dødsulykke i i Florida tidligere i år.

Autopiloten er - i modsætning til hvad navnet antyder - ikke en funktion, der gør bilen selvkørende, men kræver altså fortsat, at chauføreren er tilstede på forsædet med hænderne på rattet.

Tesla har senest tilbudt 2,6 mia. dollars for at overtage solcelleselskabet SolarCity