Thomas Cooks konkurs rammer flere danske rejseselskaber

Flere hundrede gæster skal ombookes til nye afgange. Rejsebureauer kan dog tjene på Thomas Cooks konkurs.

(Arkivfoto). - Vi har solgt ligeså mange rejser her fra morgenen, som vi gjorde hele mandag i sidste uge, fortæller pressechef i Tui Danmark, Mikkel Hansen. (Foto: © LINDSEY WASSON, Scanpix)

Thomas Cooks konkurs sender bølger igennem hele rejsebranchen, hvor flere europæiske selskaber kæmper med at finde nye afgange til de gæster, som skulle have fløjet med på datterselskabet Spies' afgange.

Indtil videre står det klart for den danske afdeling af rejseselskabet Tui, at mindst 400 gæster, der skulle have været på ferie til Tenerife i løbet af september og oktober, skal ombookes til andre fly.

Det oplyser pressechef i Tui Danmark Mikkel Hansen.

- Vi har en ugentlig afgang til Tenerife, som er ramt af konkursen. Foreløbig ved vi, at det drejer sig om 400 pladser, og der vil være flere af vores danske rejsende, der har købt rejser henover vinteren, som skal ombookes.

- De har sæder på delte fly med Spies lige nu. Kunder, der er ramt, får besked, tilføjer han.

Apollo må ombooke 100

Som Nordens største rejsearrangør - og Danmarks tredjestørste rejsebureau - har Tui egne ruter, som de fleste af selskabets gæster flyver på, men det sker indimellem, at rejsebureauerne køber sæder af hinanden.

Således er gæster rejsende med Apollo til Gran Canaria og Madeira også ramt. På enkelte afgange hen over efteråret og vinteren har Apollo nemlig købt pladser på Thomas Cook-fly, oplyser kommunikationchef hos Apollo Glenn Bisgaard.

- Mit bud er, at det drejer sig om 100 af vores kunder, men vi har ikke et præcist tal endnu.

Apollo er lige nu i gang med at finde alternativer. Gæster på afgange, der aflyses som følge af Thomas Cooks konkurs, vil blive kontaktet af Apollo, når der er fundet en løsning.

Bravo Tours tjener på konkurs

Apollo er Danmarks næststørste rejsebureau. Dernæst kommer Spies, der er datterselskab til den konkursramte, britiske rejsegigant Thomas Cook, og på fjerdepladsen har rejsebureauet Bravo Tours indfundet sig.

Bravo Tours oplyser til DR Nyheder, at de ikke har kunder, som rammes af konkursen.

Derimod har rejsebureauet siden i går aftes, hvor nyheden om Thomas Cooks konkurs nåede frem til offentligheden, solgt 150 rejser.

- Det er jo tydeligt, at det er nogle, som skulle have været ude og rejse med Spies. Vi vil gerne hjælpe danskerne med at komme på ferie, men der er selvfølgeligt mange, som kommer til at gå forgæves her inden for de næste dage her, siger administrerende direktør hos Bravo Tours Peder Hornshøj og tilføjer:

- Det er en svær situation. Der er mangel på fly lige for øjeblikket, så der bliver pres på.

Fordoblet aktivitet hos Tui

Aktiviteten på Tuis hjemmeside er også fordoblet. Typisk bookes der ikke mange rejser i tidsrummet søndag aften til mandag morgen, men det blev der lavet om på i går, fortæller pressechef Mikkel Hansen:

- Vi har solgt lige så mange rejser her fra morgenen, som vi gjorde hele mandag i sidste uge.

- Udover at finde ud af, hvad vi gør med kommende afgange, prøver vi også at finde ud af, hvordan vi kan støtte andre gæster, der er påvirket af den her situation, siger Mikkel Hansen og understreger, at det trods alt er en trist dag for rejsebranchen, når en stor spiller drejer nøglen om.

Thomas Cook har aktuelt omkring 600.000 rejsende på udenlandske destinationer.

Selskabet har gennem længere tid været i økonomiske problemer og havde et akut behov for at få tilført 200 millioner pund (1,7 milliarder danske kroner), men forhandlinger mellem ledelsen, selskabets kreditorer og private investorer endte søndag uden resultat.