Tican flytter 80 job væk fra Danmark

Tican flytter 80 danske job fra Thisted til Tyskland og Storbritannien for at spare penge.

Skinkeafdelingen i Thisted beskæftiger cirka 55 medarbejdere, mens omkring 25 medarbejdere er ansat i baconafdelingen i Ansager. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Slagterivirksomheden Tican flytter 80 stillinger fra Danmark til udlandet.

Tican vil flytte skinkeudbeningen fra Thisted til Tyskland, mens baconproduktionen i Ansager flyttes til Storbritannien 1. oktober i år.

Det oplyser Tican i en pressemeddelelse.

- Medarbejderne og ledelsen har kæmpet i årevis for at bevare aktiviteterne i Danmark, siger Ove Thejls, administrerende direktør i Tican i meddelelsen.

- Det er desværre blevet stadigt vanskeligere, og andre virksomheder har for længst nedlagt eller udflaget udbeningsaktiviteter og baconproduktion til UK eller Tyskland, siger han.

Flyttes til Tyskland og Storbritannien

Skinkeafdelingen i Thisted beskæftiger cirka 55 medarbejdere, mens omkring 25 medarbejdere er ansat i baconafdelingen i Ansager.

- Det er naturligvis beklageligt, at dette på kort sigt koster arbejdspladser i Danmark, men vi arbejder ufortrødent videre med vækst- og investeringsplaner på andre områder, hvilket med tiden forventes at få en positiv effekt på beskæftigelsen, siger Ove Thejls.

Læs er portræt af Tican på linket nedenfor.

Udbeningen af skinker flyttes i første omgang til Tyskland, men skal på sigt også rykke til Storbritannien, lyder det fra Tican.

Tican beskæftiger i alt omkring 2.100 ansatte og har adresse i Thisted. Slagteriet blev opkøbt af tyske Tönnies i 2015.

/ritzau/