Tidligere Dong-direktør kritiserer salg til Goldman Sachs

Anders Eldrup kritiserer regeringen for handlen med Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank.

Anders Eldrup blev i 2012 fyret fra Dong, hvor han havde været direktør siden 2001. (© DR)

Koret, der kritiserer forholdene omkring salget af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, har fået en ny og særdeles prominent stemme i den tidligere administrerende direktør Anders Eldrup.

Det sker i en ny single fra Zetland samt i et interview med TV 2 News.

Første gang Eldrup taler ud

For første gang siden sin fyring fra Dong i marts 2012 udtaler Eldrup sig om det Dong, han udviklede fra 2001 og frem til sin fyring.

Anders Eldrup forstår ikke, hvorfor den lukrative vindmølledivision i selskabet ikke forblev på danske hænder i stedet for at blive en del af handlen med Goldman Sachs.

Forarbejdet lavede Eldrup selv, mens han endnu arbejdede i Dong.

- Jeg fik ikke lejlighed til at fremlægge min plan detaljeret for bestyrelsen og gå til pensionskasserne og teste i hvilket omfang, de var klar til at investere i det, siger han til TV 2 NEWS.

Eldrup: Min plan kunne blive et guldæg

Eldrups plan, som han brugte sine sidste år i selskabet på at forsøge at gennemføre, gik ud på at flytte vindkraft-divisionen i Dong over i et datterselskab med egen bestyrelse.

Sådan et selskab ville ifølge Eldrup kunne blive et decideret guldæg. Vurderinger lød på, at det kunne nå en værdi på 80 milliarder kroner.

Det selskab mener han, at danske pensionskasser hellere end gerne ville investere i.

- Det ville betyde, at den værdiskabelse, der havde været, ville være på danske hænder. Og pensionsselskaberne tænker langsigtet. Det ville passe godt til vindsektoren.

- Min logik siger mig, at når man er villig til at investere i enkelte vindmølleparker, som mange danske pensionskasser har været, så ville det være endnu mere attraktivt at investere i en portefølje af parker. Og derfor tror jeg ikke, det havde været en svær diskussion, siger han til TV2 News.

/ritzau/