Tidligere Illum-ejer afsløret i kæmpe skattelæk

Danske Harry Rosenberg er en af de forretningsmænd, der bliver afsløret i de lækkede papirer fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Harry Rosenberg har blandt andet ejet Illum i København og Hotel Marienlyst i Helsingør.

I 2009 solgte det danske anpartsselskab Aps KBUS 8 nr. 2051 et datterselskab til selskab i Panama for én million kroner. Det var der vel egentlig ikke noget suspekt i.

Men ifølge eksperter var datterselskabet langt mere værd på salgstidspunktet - godt 32 millioner kroner - og manøvren viste sig at være en måde at få 31 millioner kroner ud af Danmark på.

Det blev søndag aften afsløret i DR-dokumentaren 'Det store skattelæk', som bygger på en lækage af 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Manden, der ser ud til at få noget ud af KBUS-manøvren, er den danske forretningsmand Harry Rosenberg, der blandt andet har ejet Hotel Marienlyst i Helsingør og stormagasinet Illum i København.

Firmaet erklæret konkurs

Kort efter salget af datterselskabet gik KBUS konkurs og efterlod kreditorerne med et tilgodehavende på 100 millioner kroner.

Harry Rosenbergs kone var direktør i Aps KBUS 8 nr. 2051, da datterselskabet i 2009 bliver solgt til et selskab i Panama, som Harry Rosenberg kontrollerer. Og så nærmer vi os ifølge Thomas Rønfeldt, lektor i skatteret ved Aalborg Universitet, og skatteadvokat Torben Bagge noget, der ikke er helt fint i kanten.

Hør dem forklare hvorfor ved at klikke på play herunder:

KBUS havde til huse i en lejlighed på Esplanaden, hvorfra der blev handlet med værdipapirer, køb og solgt datterselskaber og investeret i forskellige projekter.

DR har forsøgt at komme i kontakt med Harry Rosenberg via dennes advokat, ved at opsøge Rosenberg på privatadressen i København, hvor DR's journalist også har afleveret en kuvert med en række spørgsmål. Men Harry Rosenberg har ikke reageret på henvendelserne.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1156511631066026

FacebookTwitter