Tidligere Mærsk-direktør bliver bestyrelsesformand i Unilever

Den store internationale koncern står bag en række varemærker som Knorr og Magnum.

(Arkivfoto). Nils Smedegaard Andersen planlægger at træde tilbage fra sin post som formand for dagligvarekoncernen Salling Group i marts 2020. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den tidligere Mærsk-direktør Nils Smedegaard Andersen er blevet udpeget som bestyrelsesformand for den store internationale koncern Unilever, der er blandt verdens største fødevareselskaber.

Det skriver Ritzau på baggrund af en pressemeddelelse fra Unilever.

Unilever har over 160.000 ansatte og står bag en lang række varemærker, blandt andet Lipton, Knorr og Magnum.

Siden april 2015 har koncernen haft Nils Smedegaard Andersen i bestyrelsen, og han er i dag også formand for Salling Group, men planlægger at træde tilbage fra sin post hos dagligvarekoncernen i marts 2020, skriver Unilever i pressemeddelelsen.

Overtager fra Marijn Dekkers

61-årige Nils Smedegaard Andersen overtager posten som bestyrelsesformand i Unilever fra hollandsk-amerikanske Marijn Dekkers, der stopper for at fokusere på sin egen virksomhed.

- Jeg er meget stolt over, at jeg er blevet bedt om at tage over efter Marijn, og jeg ser frem til at samarbejde med bestyrelsen og resten af koncernen om at fortsætte virksomhedens vækst, udtaler Nils Smedegaard Andersen, der var koncernchef for Mærsk i perioden 2007-2016 og administrerende direktør for Carlsberg fra 2001 til 2007.

Salling Group, der ejer Føtex, Bilka og Netto, har endnu ikke udpeget en ny formand.