Tidligere topspindoktor bryder tavsheden i Falck-skandale: 'Jeg har begået fejl'

Efter politianmeldelse skriver Peter Goll nu om sin rolle i Falcks kampagne mod konkurrenten Bios.

Peter Goll fortryder, at der blev begået fejl, mens han var direktør i Falck. (Foto: Jeppe Bjoern Vejloe © Scanpix)

Han var en af de mest centrale aktører i den informationskrig, som Falck indledte mod konkurrenten Bios i 2014.

Den tidligere topspindoktor Peter Goll orkestrerede som direktør i Falck meget af det kommunikationsarbejde, som nu har fået Konkurrencerådet til at politianmelde virksomheden.

- Nu er Konkurrencerådet kommet med sin rapport – og jeg har i weekenden for første gang læst den. Det er grim læsning, skriver Peter Goll på sin Facebook-side.

Han stiller ikke op til interview, da han har underskrevet en aftale om tavshedspligt, men han har fået lov af Falck til at offentliggøre en kort skrivelse.

- Jeg har begået fejl - og beklager min egen andel i sagen. Jeg har lært meget af den - og har siden i mit arbejde haft et stort fokus på at tage læringerne med mig og sikre i mit arbejde, at integriteten altid er med. For hvis først den er tabt, så er det hele tabt - som denne sag meget tydeligt viser, skriver Peter Goll.

Gik klart over stregen

Da Peter Goll blev hentet til Falck af koncernchef Allan Søgaard Larsen i 2014, var der brug for en mand, der kunne manøvrere politisk og vende folkestemningen. Falck havde tabt kampen om ambulancekørslen i Syddanmark til hollandske Bios, og koncernchefen ville have opgaven og omsætningen tilbage.

Med en stærk kommunikationsprofil og en baggrund som blandt andet tidligere spindoktor for justitsminister Morten Bødskov (S) var Peter Goll manden til den opgave.

- Jeg blev derfor bedt om at indgå i arbejdet med kommunikationen i den forbindelse. Falck oplevede afgørelsen af udbuddet som forkert, og meget stod på spil. Derfor besluttede Falck at engagere et kommunikationsbureau og iværksætte en kommunikationsindsats, som skulle tydeliggøre de udfordringer, som konkurrenten ifølge Falcks egne analyser helt åbenbart ville have med at løfte opgaven, skriver Peter Goll på Facebook.

Det var blandt andre kommunikationsbureauet Advice, der efterfølgende har beklaget sin ageren i sagen.

Det gik blandt andet ud på at finde kompromitterende oplysninger om konkurrenten og oprette en Facebook-gruppe til kritik af Bios.

- Det var en sag, der fik lov at fylde alt for meget i Falcks organisation, og der blev handlet for meget med følelserne frem for med fornuften. Nogle ting er klart over stregen, skriver Peter Goll.

Han understreger dog samtidig, at han selv har overholdt alle regler og love.

I dag er Peter Goll kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne.

Facebook
Twitter