Tilbudsjægerens familie på fem spiser for 75 kroner om dagen

Planlægning og et godt øje til tilbud betyder, at Dianas trods rekordhøj inflation laver mad til familien for få penge.

Diana Futtrup Stouby er en af mange danskere, der går på tilbudsjagt. DR stillede hende en udfordring: Kan du lave handle ind til alle familiens måltider i fem dage for under 500 kroner? (Foto: (C) DR Nyheder)

Pasta til 1 krone kiloet, store portioner til flere dage, en fyldt fryser med færdigretter og en god del planlægning.

Det er ingredienserne til et madbudget med varierende kost, der kan få selv den mest tilbudsjagende supermarkedskunde til at nikke anerkendende.

Diana Futtrup Stouby bor sammen sin mand Martin og sine tre mindre sønner i en lejlighed i Skive. Hun læser til socialrådgiver, og hun er prisbevidst, når hun handler.

Meget prisbevidst.

For at teste hendes indkøbsevner, stillede DR hende en udfordring: Kunne hun købe ind til morgen-, middags- og aftensmads til hele familien i fem dage for under 500 kroner?

- Ja, det kan jeg, lyder det fra Diana Futtrup Stouby.

Røde tilbudsmærker og datovarer

Diana Futtrup Stouby finder sin tablet frem og gennemgår ugens tilbudsaviser. Normalt laver hun madplaner, men andre gange gælder det også om at tage de tilbud, hun ser, og så lave madplanen ud fra det.

- Vi bruger meget med at lave store portioner, som kan strække sig til to dage, og så skal vi heller ikke køre så langt for at handle, for så kører man besparelsen op, siger hun.

På en tur rundt i Lidl finder hun både hakket oksekød til 117 kroner for et kilo og en pakke lurpak-smør til 33 kroner. Det er ”vanvittig dyrt”, siger hun.

Derfor kigger hun ofte efter datovarer, som er varer tæt på sidste salgsdato og derfor endnu billigere end tilbudene.

- Butikkerne kommer med tilbud, hvor du sparer 20-30 procent, men ofte på datovarer kan du spare 30-50 procent, lyder det fra Diana Futtrup Stouby.

Hvis datovarerne er kød, bliver det tilberedt og lagt i fryseren, så der er hurtige retter klar på et senere tidspunkt.

Lager i soveværelset

Det store fokus på at gøre et godt køb har også betydet, at familien har brug for lagerplads. De fleste af lejlighedens 113 kvadratmeter er optaget, så i et hjørne af soveværelset har Diana og Martin sat nogle reoler op.

- Jeg køber stort hjem, hver gang der er et ret godt tilbud. For eksempel pasta, der kostede 1 krone pr. kilo. Der købte vi 25 kilo. Jeg har nogle dåser med tomatsuppe, som jeg godt kan lide til min frokost, der kostede 3,65 kroner, og så har jeg kasser med mel og havregryn, jeg fylder op, når det er på tilbud, fortæller hun og viser rundt i det lille fjernlager.

Spareglade danskere

Diana Futtrup Stouby er langt fra den eneste tilbudsjæger i kongeriget. Det er nærmest lidt af en nationsport, hvis man spørger Ida Marie Moesby, som er forbrugerøkonom i Nordea.

Hun nævner en undersøgelse, som for nylig viste, at halvdelen af danskerne kigger efter tilbud, hvilket især skyldes, at fødevarepriserne er steget drastisk med knap 15 procent på ganske få måneder

Det har fået danskerne til at gå endnu mere efter de gode tilbud.

- Vi er i højere grad blevet tilbudsjægere og køber ikke så meget som førhen. Det er godt for pengepungen og godt for miljøet, at vi ikke smider så meget ud. I sidste ende er det dét, der skal til, for at vi forbrugere skal skære lidt på vores forbrug for at få inflationen til at falde.

Penge til overs

Økonomien hos familien i Skive er dog ikke så stram, at der ikke er plads til at nyde lidt lækkert en gang imellem. Netop fordi Diana Futtrup Stouby er så god til at spare og finde de gode tilbud, er der penge til overs til nogle hyggelige aftener for hele familien.

- Selv når vi sparer, har vi penge til gode. Børnene får fredagsslik, vi kan købe sodavand en gang imellem og en god bøf fredag aften. Det hele handler bare om at planlægge det, så man kan få det til den bedste pris, siger hun.

I alt endte Diana Futtrup Stouby med at bruge for 376,25 kroner på alle familiens måltider i fem dage. Havde hun købt det til normalpris, havde det været omkring 600 kroner, vurderer hun.

Mandag Morgenmad: Cornflakes med mælk Frokost: Rugbrød med leverpostej og spegepølse, løgsuppe til de voksne. Aftensmad: Wok med grøntsager

Tirsdag Morgenmad: Proteinpandekager Frokost: Rugbrød med leverpostej og spegepølse, løgsuppe til de voksne. Aftensmad: Wok med grøntsager

Onsdag Morgenmad: Arme ridder i fad Frokost: Rugbrød med leverpostej og spegepølse, risret med grøntsager Aftensmad: Kartoffel/porresuppe med bacon

Torsdag Morgenmad: Cornflakes med mælk Frokost: Rugbrød med leverpostej og spegepølse, risret med grøntsager Aftensmad: Kartoffel/porresuppe med bacon

Fredag Morgenmad: Proteinpandekager Frokost: Hot-pockets med fyld Aftensmad: Kylling i karry med ris og gnavegrønt

Se hele historien om, hvordan Diana Futtrup Stouby får 500 kroner til at række en hel uge i 21 Søndag.